Marţi,
07.07.2020
Innorat
Acum
16°C

Afacerea „Revelionul”: Turiștii români au cheltuit peste 40 milioane de euro

04 Ianuarie 2019 15:00

Afacerea „Revelionul”: Turiștii români au cheltuit peste 40 milioane de euro

Peste 40 de milioane de euro au cheltuit românii care au ajuns de Revelion în stațiunile din țară. Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), în acest an mai mulți turiști au ales să-și petreacă noaptea dintre ani în munți.

În total, mai mult de 166.000 de turişti români au ajuns de Revelion în staţiunile din ţară, cu 4,5% mai mult decât în 2017, arată datele FPTR, conform Agerpres.

„Tarifele de cazare accesibile, mâncarea mai ieftină decât oriunde în destinaţiile străine concurente şi faptul că pentru prima dată au fost distribuite voucherele de vacanţă şi personalului bugetar, au făcut ca numărul de români din staţiunile autohtone să crească de la an la an. Pe de altă parte, chiar dacă nu a devenit, aşa cum ne dorim cu toţii, o destinaţie internaţională importantă, un numar din ce în ce mai mare de străini au început să ia în calcul România atunci când îşi plănuiesc vacanţa de Revelion", a spus Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv FPTR, citat de Agerpres.
Destinaţiile solicitate au rămas cele cu tradiţie, cele mai multe locuri vândute de Revelion fiind înregistrat în turismul rural. În zonele montane 37.000 de persoane au optat să-şi petreacă vacanţa de Revelion, cu 2,7% mai mult faţă de anul 2017.

Din calculele FPTR, românii au cheltuit peste 187,5 milioane de lei (40 milioane euro) pentru achiziţionarea pachetelor de Revelion în ţară, în creştere cu 8,5% faţă de anul anterior. Cele mai căutate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Braşov, Păltiniş, Rânca, Strajă, Călimăneşti, Felix şi zonele tradiţionale rurale Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina, mai scrie Agerpres cu referire la datele oficiale.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

1 comentarii

Pansel

Acum 1 an

Doar atat ??!?!?!?! Ar zice Dragnea, seful tunarilor din Teleorman. Pai cam atat platesc romanii pentru amenajarea cu panselute si narcise al centrului istoric din Ciorogarla.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus