Miercuri,
28.10.2020
Ceata
Acum
7°C

TSTV cu scriitorul Radu Vancu: Nu vreau să intru în politică. Oferte am primit...

10 Ianuarie 2019 11:57

TSTV cu scriitorul Radu Vancu: Nu vreau să intru în politică. Oferte am primit...

Invitatul emisiunii de astăzi este scriitorul sibian Radu Vancu. Cel pentru care anul 2018 a fost unul memorabil, numele lui remarcându-se în spațiul public atât prin lansarea celei mai recente cărți – Transparența, cât și prin participarea la protestele organizate de #vavedem în fața sediului PSD Sibiu.

Cât privește anul 2019, Radu Vancu este de părere că acțiunile Guvernului țin într-o continuă tensiune societatea, posibilitatea izbucnirii unor noi proteste de stradă de amploare nefiind deloc exclusă.

”Pe cât se poate omenește prevedea, cred că societatea este foarte inflamată. Simt nivelul de iritare și furie de dinaintea ordonanței 13, cea din ianuarie 2017, când lumea nu ieșea în numere mari pe stradă, dar simțeai iritarea respectivă. Vorbeai cu oamenii și spuneau: Nu s-o dea, domnule! Când ieșeam în stradă eram de ordinul sutelor. În asta se măsurau mulțimile de protestatari. Chiar în seara în care au dat ordonanța am fost vreo 200 în centrul Sibiului. Apoi cifrele au urcat între 5.000 și 10.000 de oameni, de la 200. Explozia a fost instantanee. Apoi s-a amplificat în zilele următoare, n-a scăzut. S-a ajuns ca aproape un om din trei din Sibiu să fie în stradă. Starea de spirit e cam aceeași. Părerea mea este că o ordonanță are potențialul de a inflama din nou strada la numerele acelea mari”, spune Radu Vancu.
Cât privește viața politică a urbei noastre, Radu Vancu spune că a primit oferte din partea partidelor, pe care le-a refuzat. ”Este o opțiune pentru totdeauna”.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

In politica, nu la smoothie!

Acum 1 an

Nu vrea sa intre in politica, oai si normal, si-a lansat cartea si continua lupta la baioneta si marea revolutie din spatele tastelor la caldurica si la un pahar cu smoothie de broccoli. Tipic acestor "rezistenti" atat de puri, sacri si virgini, incat nu pot intra in politica, adevarata batalie. Cine doreste sa faca ceva cu adevarat, sa schimbe ceva, intra in politica si se lupta pentru inlocuirea actualilor mizerabili! Vai, tuturor ne e sila, fugim in strainatate, dar unul NU intram in politica!
Raspunde

votantul

Acum 1 an

de ce tocmai de broccoli? Ajuta la charisma?
Raspunde

poet si critic

Acum 1 an

Politica e grea! Dar un post e la Institutul Cultural Roman nu e de lepadat.
Raspunde

Revolutie duioasa

Acum 1 an

Politica e grea! Holbatul la un geam nu e!
Raspunde

dar unde sunt principiile de altadata?

Acum 1 an

Dle Radu, v-ati dat principial si ati plect cu demisie de la revista Transilvania pe vremea cand era sub obladuirea Bibliotecii Astra.... Apoi v-ati intors pe sest si cu salariu mai mare la Transilvania dupa ce a trecut sub obladuirea Muzeului Astra.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hmhm

Acum 1 an

Doar critica, nimic altceva. De ce nu intra in politica, de ce una, de ce alta... Dar cand sunt proteste, de ce nu iese toata populatia? Altfel guvernul acesta va continua sa distruga tara. Macar Radu este mereu in strada, da explicatii politice, ridica moralul si nici nu pleaca in strainatate. Voi ce faceti? Un artist nu poate fi si un politician bun, dar poate ajuta ( vezi #vavedem).
Raspunde

motanul garfield

Acum 1 an

Are program flexibil, de-aia e in strada. Nu mai trebuie sa semneze condica cum semna la Biblioteca Astra. Acum semneaza condica in fata sediului PSD. E un progres?
Raspunde

Pietre

Acum 1 an

Chiar nu face politică. Nu are (in)capacitatea sa o faca. Pe bani te poti uita la un geam. Foarte productiv pentru țară și un instrument pentru manipularea cate începe odată cu campania electorală: Radu Vancu. Ori, ori Aferim!
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

Sta in fata la PSD si protesteaza in timpul programului de la Muzeui ASTRA, e cu voia lui Ciprian Anghel Stefan? se ingaduie asa ceva? are in fisa postului?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus