Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Trei spectacole de teatru și „cel mai mare show de stand-up comedy” vă îndeamnă weekend-ul acesta să ieșiți din casă și să stați în oraș, până târziu în noapte. Iar dacă acestea nu vă conving, pe listă o să găsiți câteva concerte, precum și un atelier care s-ar putea să vă schimbe părerea. 

Vineri, 11 ianuarie

Biblioteca Județeană ASTRA îi așteaptă pe micuți la una din cele mai simpatice experiențe din noul an. Robotul Curiosity și Galileo Galiei stau la Sibiu până pe 13 ianuarie cu primul planetariu mobil din România. Vizitatorii vor putea afla lucruri noi despre univers, constelații, asteroizi, exploratori ai universului, Galileo Galilei sau robotul Curiosity, în cadrul unei serii de proiecții spectaculoase însoțite de prezentări interactive, care vor avea loc într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri. Planetariul este deschis vizitelor începând cu ora 9:00, pe bază de rezervare la numărul 0758 365 699, iar accesul este gratuit.

planetariu mobil

De la ora 19:00, Sala Thalia prezintă Concertul Extraordinar de Anul Nou, susținut de soprana Diana Țugui, alături de dirijorul Theo Wolters. În program vor fi incluse lucrări de Antonín Dvořák, Piotr Ilici Ceaikovski, Giacomo Puccini, Johann Strauss, Paul Lincke, Charles Gounod și Leroy Anderson.

„Iubire cu năbădăi” se joacă din nou la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu. așadar, iubitorii de artă teatrală sunt așteptați de la ora 19:00, la comedia în regia lui Șerban Puiu. În distribuție se află Serenela Mureșan, Mihai Coman, Cătălin Pătru, Codruța Vasiu/ Cristina Blaga, Alexandra Șerban și Ioan Paraschiv. Pentru mai multe detalii și bilete online, intrați pe site-ul oficial al TNRS.

h_Iubire_cu_nabadai-004-foto-Paul-Baila

În Imperium e folk night, iar invitat special este Florin Thomits. Concertul începe la ora 21:00, iar rezervări se pot face la numerele de telefon 0369 454 690 sau 0745 391 481.

imperium

Sâmbătă, 12 ianuarie

Dimineața este dedicată, bineînțeles, micuților. Teatrul GONG își așteaptă artiștii din nou la atelierul de creație de la ora 10:00, al cărui coordonator este Diana Ribana. De această dată, copiii vor realiza mici tablouri pictate în culori acrilice. Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 - 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00 sau online din platformele entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Locurile sunt limitate la 10 participanţi/atelier.

atelier creatie gong

Adulții nu sunt neglijați weekend-ul acesta, în ceea ce privește creativitatea. Workshop-ul REframe începe la ora 10:00 și propune un program bazat majoritar pe practică, respectiv exerciții de grup, jocuri și multă voie bună. Înscrierea costă 120 de lei, iar mai multe detalii găsiți AICI. Înscrierile se fac AICI.

reframe 

Der Fleck se joacă la Teatrul GONG, sâmbătă de la 18:30. Spectacolul are la bază povestea unei pete care e supusă unor analize într-un laborator. Lumea devine astfel una microscopică în care întâlnim și o gumă de mestecat uriașă sau o varietate de scame jucăușe. Pentru cei mai mici dintre spectatori, copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani, spectacolul este unul de atmosferă, cu imagini multiple și personaje cu care se poate interacționa fără frică. Pentru părinți, „Pata” este un îndemn la liniștea cu care putem privi problemele pe care le avem. Petele au întotdeauna ceva de spus, să le ascultăm cu atenție, relatează reprezentanții Teatrului Gong. Prețul unui bilet este 9 lei.

der fleck-promo-foto Dragos Dumitru (26)

Cei care nu au reușit să ia parte la concertul de Anul Nou organizat de Filarmonica de Stat din Sibiu, au o nouă ocazie sâmbătă seara, de la ora 19:00.

TNRS ne invită din nou la teatru. Tot de la ora 19:00, Ofelia Popii, Adrian Matioc, Ciprian Scurtea şi Cristian Stanca joacă în „Îmi place cum miroși”. Puteți să consultați programul celorlalte spectacole pe site-ul Teatrului Național Radu Stanca.

imi-place-cum-mirosi

De la ora 22:00, melomanii au de ales între două concerte. La Rock n Bike, trupa Prefix TM își lansează primul album care, spun membrii trupei, „se poate încadra în sfera old school hard rock/heavy metal, melodiile fiind compuse în jurul riffurilor de chitară”. Prețul unui bilet este 20 de lei.

prefix tm rock n bike

În același timp, în Imperium, Onenightstand își așteaptă fanii să continue „aventura High Voltage Rock n’Roll.

onenightstand imperium

Duminică, 13 ianuarie

Ultima zi din weekend e mult mai liniștită și pregătește doar două mari evenimente – un stand up comedy și o piesă de teatru.

Este vorba în primul rând despre „Cel mai mare show de stand-up pe care l-a văzut Sibiul”. De la orele 18:00 și 21:00, la Sala Transilvania, Bordea, Micutzu și Vio pregătesc pentru sibieni cele mai bune glume. Bilete pot fi achiziționate de AICI

stand up comedy

Teatrul Național Radu Stanca nu ne părăsește nici duminică, ci ne invită la Hedda Gabler. De la ora 19:00, Ofelia Popii, Marius Turdeanu și Ciprian Scurtea ne povestesc, printre altele, despre complexitatea și fragilitatea relațiilor interumane, blândețea și vulnerabilitatea oamenilor și despre violența care se ascunde în viețile noastre de zi cu zi.

hedda gabler

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus