Luni,
12.04.2021
Innorat
Acum
8°C

Turcan, reacție după crima din Mediaș: ”Deținuții care au comis infracțiuni cu violențe să nu mai beneficieze de regimul compensatoriu”

Turcan, reacție după crima din Mediaș: ”Deținuții care au comis infracțiuni cu violențe să nu mai beneficieze de regimul compensatoriu”

Crima de la Mediaș arată din nou natura profund infracțională și anti-națională a guvernării PSD-ALDE, este de părere președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan într-un comunicat de presă. Deputatul liberal a luat act de tragicul eveniment de la Mediaș, în urma căruia un tânăr de 25 de ani a murit după ce a fost înjunghiat de 11 ori pe o stradă din municipiu. ”De peste doi ani de zile, PNL, USR și un număr mare de români atrag atenția cu privire la natura infracțională a acestei guvernări, care, în cel mai clar și transparent mod cu putință, se preocupă doar de interesele hoților și criminalilor. Principala preocupare a guvernării - să scape infractorii de pușcărie, pe Dragnea inclusiv. Această guvernare, condusă de un condamnat și de marionetele sale agățate în geam la Palatul Victoria este îndreptată împotriva românilor, a ordinii publice și a statului de drept. Această guvernare confiscată de interesele crimei organizate a ieșit de mult timp din cadrul constituțional și nu mai are nicio legitimitate în a reprezenta România și instituțiile sale. Cum ar putea convinge Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Tudorel Toader că apără interesul european pe durata președinției UE când toate dovezile conduc spre concluzia că apară doar interesele infractorilor? Favorizarea infractorului este adevăratul program de guvernare PSD-ALDE”, susține Turcan în comunicat.

În opinia deputatului, recursul compensatoriu arată incapacitatea statului de a rezolva problemele din închisori. ”În loc să rezolve problemele din penitenciare legate de spațiile improprii, personalul insuficient și igiena precară, Guvernul a preferat să elibereze în ultimul an peste 13.000 de deținuți, care, conform statisticilor, în peste 80% dintre cazuri vor recidiva. În loc să-i ajute să se integreze în societate după executarea pedepselor, statul a devenit complice la crimă. PNL a venit cu soluții concrete la problemele din sistem și anume, încă din 2017, a susținut alocarea de bani pentru investiții în penitenciare, pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție, pentru creșterea normei de hrană, pentru suplimentarea personalului de probațiune, pentru brățările electronice. Se impune de urgență ca deținuții care au comis infracțiuni cu violențe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de prevederile privind regimul compensatoriu”, se mai arată în comunicat.

Detalii despre crima din Mediaș puteți vedea aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/01/13/crima-din-medias-o-camera-de-supraveghere-a-filmat-tot-video/

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Andrei

Acum 2 ani

Primaria Medias are primar PNL ,nu i asa doamna Turcan?Acest Primar PNL are Politie Locala platita din banii contribuabililior!Ce fac acestia pentru a preveni asemenea acte?Nimic!Nu generalizati cu acest caz tragic totul pe seama unei guvernari indiferent cum este ea!Eu ca si contribuabil propun ca organele de ordine sa si faca datoria avand in vedere cele intamplate aici si sa caute solutii de prevenire!Orasul Medias e gestionat si condus de PNL!
Raspunde

electoratul pacalit

Acum 2 ani

In sfarsit, dna turcan a spus un lucru inteligent! Si la obiect! nu a mai jignit pe nimeni! Tineti-o tot asa. stimata doamna!
Raspunde

Dumi

Acum 2 ani

Daca tot recidiveaza nu i mai lasam in libertatate sau pentru a nu mai cheltuii cu ei ii exportam in alta galaxie!
Raspunde

Neli

Acum 2 ani

Pe straziile oricarui oras din Romania nu mai sunt politisti in patrulare, iar daca sunt dupa o anumita ora se retrag pe motive ,,intemeiate"la sediul diferitelor societati comerciale. Asa zisa ministra a MAI nu se gandeste la dinamica de personal al instituiei pe care o guverneaza, ea se gandeste doar la interesul partidului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus