Marţi,
04.08.2020
Cer Senin
Acum
27°C

VIDEO Spărgătorii de azi ai mașinilor din Sibiu: copii de șapte-opt ani

20 Ianuarie 2019 18:28

VIDEO Spărgătorii de azi ai mașinilor din Sibiu: copii de șapte-opt ani

Un sibian a surprins un grup de trei copii în timp ce încercau să fure dintr-o mașină parcată pe strada Oituz. O parte din ”acțiunea” care a avut loc duminică după-amiaza a fost și filmată, iar cel care a făcut acest lucru a și încercat să discute cu familiile lor.

Imaginile cu cei trei minori aflați ”în acțiune” au fost publicate în grupul ”Tamponări și avarii în parcare Sibiu”. Potrivit celui care a surprins momentul, cei trei copii locuiesc în apropiere, doi fiind de etnie romă, iar unul de etnie română. ”Am strigat și i-am și prins. Am ajuns cu ei unde stăteau și nu îmi venea să cred. Mai rău ca în Ferentari în mijlocul Sibiului. Cu bunica românașului am vorbit. La ceilalți doi nu aveam cu cine”, a descris Cosmin, cel care a publicat imaginile pe rețeaua de socializare. În urma discuțiilor cu familia celui de etnie română, Cosmin și-a dat seama că acesta a fost ”prins de anturaj”. ”Bunica băiatului a fost surprinsă să afle ce îi povestesc. Cu atât mai mult cu cât aceasta mi-a spus că nepotul ei nu are voie să se joace cu ceilalți doi copii, care locuiesc în aceeași curte. De altfel, acest băiat nici nu a intrat în mașina de pe strada Oituz, doar ceilalți doi”, a mai precizat Cosmin, pentru Turnul Sfatului. Cei trei minori au încercat ușile mai multor mașini parcate în zonă. Potrivit celui care i-a prins, băieții au vârste de aproximativ șapte-opt ani.

Și alte mașini ”verificate”

Proprietara mașinii în care au cotrobăit minorii spune că aceștia nu au avut ce fura. ”Mi-am lăsat mașina acolo, pe strada Oituz, timp de aproximativ o oră și jumătate, în miezul zilei. Când m-am întors, erau toate aruncate prin mașină. Din câte mi-am dat seama până acum, nu mi-au furat nimic, căci am avut grijă să nu las lucruri de valoare. Am avut niște semne de începător, niște șervețele umede, pe care le-am găsit împrăștiate prin mașină. Cred că au forțat încuietoarea mașinii. Nu am găsit nimic rupt”, a povestit Claudia Midi, proprietara mașinii în care cei trei ”au umblat”.

În urma publicării imaginilor pe rețeaua de socializare și alți sibieni au povestit că i-au văzut pe cei trei încercând ușile altor mașini. ”Probau mașini astăzi, în jur de ora 14:00, în spatele farmaciei Polisano pe Mihai Viteazu. Pe cel cu geacă maro l-am văzut că fuma dintr-un chiștoc”, este o astfel de precizare.

Valuri de minori-infractori

În ultimi ani polițiștii sibieni au descoperit numeroase furturi produse de către minori, în special în zona centrală a orașului. Nu doar furturi din mașini, ci chiar și din imobile sau pe stradă. Și nu doar din Sibiu, ci și din alte localități ale județului. Probabil unul dintre cele mai cunoscute cazuri de acest gen este cel al unui băiat din satul Buzd, de lângă Mediaș. În 2016, când acesta avea 11 ani, dosarul său de la Poliție număra zeci de file, în care erau descrise diferite fapte de furt calificat. Cum băiatul avea sub 14 ani, acesta nu putea fi pus sub nicio măsură preventivă, după cum nu putea fi nici judecat.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

vasile

Acum 1 an

Pai Protectia copilului si politia de ce nu intra peste ei?! Sa verifice daca stau legal acolo?! Pe strada Dorului s-au mutat intr-o curte o gramada de familii de tineri romi,. De cand au parut in zona, au aparut si furturile, la magazine, case, masini etc. Nu ia nimeni masuri!!! Alooo ............
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 1 an

Poliția nu poate să facă discriminări! Dacă nu văd hoțiile pesede-alde, nu le văd nici pe ale votanților lor!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vlad MH

Acum 1 an

Lasati copiii sa se joace! Ce daca au intrat in masina, ca doar nu sunt adulti sa stie ce e valoarea. Ati ramas fara subiecte stimati jurnalisti?!? Si de ce publicati numai unele comentarii??! Jos cenzura!
Raspunde

Ion Blana

Acum 1 an

Niste pesedisti in actiune, nimic nou sub soare
Raspunde

Vasi

Acum 1 an

Băi Vlad MH.. Ești deraiat rău dacă încerci să aperi acele lichele. Ori poate te-ai băgat în seamă doar să iriți cititorii. Cât despre cenzură.. Mă mir că au publicat prostiile debitate de tine.. dovadă că nu ești cenzurat deși tu meritai.
Raspunde

mihai

Acum 1 an

@Vasi: VladMH e probabil fostul IonutVL, adica troll-ul de serviciu de aici. Daca nu-l mai baga nimeni in seama, poate se mai calmeaza si el ;)
Raspunde

wick

Acum 1 an

COSMINEEE:)) TE-AI DUS CU COPILU LA PARINTI ACASA??? AI INNEBUNIT? DACA BITANGU LA 8 ANI FURA DIN MASINI , CAM CUM CREZI CA-I TACSU?::::))))) ori esti curajos , ori.... facerea de bine i _utere de mama. la politie cu filmarea sau cu copiii daca tot ai zis ca i-ai PRINS. ..DOAR PAREREA MEA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus