Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Cel mai mare hoț de mașini din Sibiu a fost prins

Cel mai mare hoț de mașini din Sibiu a fost prins

Un tânâr de 19 ani din Sibiu a fost reținut de polițiști, fiind suspectat că ar fi furat cinci autoturisme de pe raza județului, la finalul anului trecut. Potrivit autorităților, acesta nu deține nici permis de conducere, iar mașinile furate le-a abandonat mai apoi în alte zone ale județului Sibiu.

Bărbatul care ar fi furat mai multe autoturisme din Sibiu și Cisnădie, toate descuiate, cu cheile lăsate fie în bord fie în contact, și care mai apoi le-a abandonat pe raza județului, a fost prins de polițiștii sibieni. Instanța a dispus arestarea preventivă a tânărului de 19 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, furt din auto, conducere fără permis și conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

Toate autoturismele au fost recuperate și predate părților vătămate, arată reprezentanții IPJ Sibiu.

Pe 18 ianuarie, ca urmare a acțiunilor specifice desfășurate de către polițiștii de investigații criminale, tânărul sibian a fost depistat pe raza municipiului Sibiu, a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, iar pe 19 ianuarie, conform deciziei instanței, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/12/21/masini-furate-in-municipiul-sibiu-si-au-lasat-cheile-de-rezerva-in-bord/

Aveți grijă cum lăsați autoturismele după ce plecați

Polițiștii le atrag atenția conducătorilor auto/proprietarilor ca, la părăsirea autovehiculului, să acționeze sistemul de închidere al portierelor și geamurilor, indiferent de locul unde este oprită mașina sau de durata staționării.  Grija protecției propriilor bunuri vizează inclusiv mașina.

De asemenea, le recomandă utilizatorilor autovehiculelor să nu își lase lucrurile personale la vedere - pe bord, banchete ori în torpedou. Cel mai sigur mod de adăpostire a acestora îl reprezintă portbagajul, care trebuie să fie asigurat corespunzător. Totodată, le recomandă ca bunurile de valoare (precum laptopul, telefoanele mobile, aparatele GPS etc.) să nu fie lăsate în autoturisme pe timpul staționării, indiferent de perioada în care proprietarul părăsește autoturismul -  hoții au nevoie de doar câteva secunde pentru a acționa. În egală măsură, vă sfătuim să nu vă lăsați la vedere genți ori poșete, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, întrucât acestea reprezintă principala atracție a hoților, care nu știu acest lucru și care vor acționa pentru a vi le sustrage.

Documentele personale ori cheile de la mașină, locuință sau birou, nu vor fi lăsate niciodată în autoturism, cu atât mai puțin la vedere.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3277

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cel mai mare.

Acum 4 ani

Cel mai mare de înălțime? De vârstă sigur nu e, cum puteți folosi astfel de adjective? Care e termenul de comparație? Nici măcar nu-l poți nuni hoț de masini, e doar un hoț oportunist, a avut norocul sa gasească masinile descuiate și cu cheile la îndemână și ghinionul că a fost prins. Deci care e logicat ritlului?
Raspunde

Cel mai mare?

Acum 4 ani

Cel mai mare de înălțime? De vârstă sigur nu e, cum puteți folosi astfel de adjective? Care e termenul de comparație? Nici măcar nu-l poți numi hoț de masini, e doar un hoț oportunist, a avut norocul sa gasească mașinile descuiate și cu cheile la îndemână dar ghinionul că a fost prins. Deci care e logicat titlului? Nu mai sunt alti hoți in Sibiu sau nu au fost prinși? Si i-au pus la fraierul ăsta in cârcă tiate furturile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus