Miercuri,
22.09.2021
Parțial Noros
Acum
9°C

Președintele FDGR refuză să participe la congresul UDMR: „Mari succese alături de tovarășii Dragnea și Tăriceanu”

Președintele FDGR refuză să participe la congresul UDMR: „Mari succese alături de tovarășii Dragnea și Tăriceanu”

UDMR contribuie la slăbirea luptei anticorupție în România alături de coaliția de guvernare, i-a transmis președintele FDGR liderului maghiarilor din România. 

Paul Jürgen Porr a fost invitat de liderul Uniunii Democratice a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, la congresul al 14-lea al formațiunii care va avea loc în perioada 22-23 februarie 2019. Într-un scurt comunicat de presă, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România transmite că a refuzat invitația lui Hunor.

Porr i-a mulțumit liderului UDMR într-un e-mail pentru invitație și i-a spus că nu va participa la congres. Președintele FDGR i-a dorit „mari succese” lui Kelemen Hunor în compania tovarășilor Dragnea & Tăriceanu, se menționează în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Forumului. Acesta și-a argumentat decizia prin faptul că UDMR participă la actul de guvernare, votând alături de coaliția de guvernare legi antijustiție.

„Cred că este de neconceput faptul că Uniunea Ungară a sprijinit măsurile luate de coaliția guvernamentală a așa-numitei reforme judiciare, ceea ce înseamnă o slăbire semnificativă a luptei împotriva corupției și punerea în pericol a statului de drept în România“, a mai comentat Porr.

Congresul UDMR va avea loc la BT Arena din Cluj-Napoca. Obiectivul principal al celui mai înalt for decizional al Uniunii este conturarea unui proiect pentru viitorul comunității maghiare din Transilvania și alegerea președintelui UDMR pentru următorii patru ani. La eveniment sunt așteptați 989 de delegați și numeroși invitați din țară și din străinătate, se menționează pe site-ul formațiunii.

La începutul anului Kelemen Hunor a anunțat că și-a depus candidatura pentru nou mandat la șefia partidului. „Nici de această dată scopul meu nu este funcția, rolul meu este să construiesc o Uniune echilibrată și puternică”, a subliniat Kelemen Hunor, citat într-un comunicat al UDMR.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei

Acum 2 ani

Nu aveti putin respect pentru minoritatea maghiara care a fost trup si suflet pentru fdgr si candidatii acesteia in alegeri!Iohannis a fost votat de toti maghiarii din sibiu in primul mandat de primar !Numarul mare de consilieri locali si judeteni ai fdgr se datoreaza loialitatii maghiarilor din Sibiu care v au votat!In 2014 toata minoritatea maghiara a votat Iohannis!Va imaginati ca minoritatea maghiara sa sustina candidatul coalitiei PSD-ALDE care ar fi rezultatul!Cam prematur si neinspirat raspunsul la invitatia UDMR!
Raspunde

Observator

Acum 2 ani

Scrii prostii, se vede ca nu stii multe despre Sibiu. Stii cati maghiari sunt in Sibiu, cam ce proportie...e foarte mica, romanii au votat FDRG, ghici de ce !?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

zap

Acum 2 ani

Absolut ciudat, ca sa ma exprim elegant, acest nene sas cu fata de președinte de CAP, auzi " Uniunea Ungară ", uitând ca UDMR cu cele 7-8 procente din votanți, il pot da cu zgăiboroacele in sus pe sasul suprem daca maghiarii primesc ordin sa iasă la vot la prezidențiale. Probabil cap-iahtul o sa primească o chelfăneală de la șefu' !
Raspunde

Paulus

Acum 2 ani

Baaa domnu Porr nu stie ungureste - ce sa faca el la UDMR - bistos ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus