Unul din noile autobuze achiziționate luna trecută de către societatea de transport în comun a Sibiului a rămas în mijlocul drumului, pe strada Alba Iulia. Cu pasagerii în autobuz, șoferul a așteptat minute bune ”să își revină senzorii”. Potrivit unor angajați ai Tursib, astfel de incidente au loc aproape zilnic.
”S-a stricat. Dar își revine”, a fost comentariul scurt al șoferului unui autobuz articulat, din seria celor nou intrate în parcul auto al Tursib, în cursul lunii decembrie 2018. După câteva minute în care autobuzul articulat a rămas nemișcat pe sensul de urcare al străzii Alba Iulia, după girația de la intersecția cu Morilor, șoferul a reușit să repornească autovehiculul. ”Se întâmplă destul de des astfel de situații, din păcate. Impresia mea este că aceste autobuze nu sunt construite chiar conform condițiilor meteo de la noi. Au, spre exemplu, la sistemul de aer niște furtunuri care devin extrem de rigide la temperaturi scăzute, astfel încât acestea sar de la locul lor, ca să mă exprim așa. Iar când acest sistem pierde aer, roțile se blochează, nu mai miști autobuzul din loc. Apoi, nici sistemele de încălzire, de exemplu, nu fac față atunci când temperaturile sunt scăzute”, arată un alt șofer al companiei locale de transport public.
Conducerea Tursib arată că deficiențele care apar la noile mijloace de transport nu sunt chiar atât de dese precum susțin unii șoferi și că nici amploarea acestora nu este un lucru îngrijorător. ”Mai apar unele situații, câte un caz, dar nu e ceva care se întâmplă sistematic. Au mai apărut astfel de situații, dar acestea se datorează în special faptului că autobuzele au fost puse în circulație fără a finaliza întreg instructajul cu întreg personalul de bord. Am făcut acest lucru din dorința de a acoperi cât mai rapid deficiențele din traseu. Dar, chiar acum, avem alături de noi din nou echipe din partea furnizorului, pentru reinstalarea softurilor și reglaje. Cu ajutorul lor vor mai fi realizate micile reglaje care se impun, dar și instructajul personalului de bord. Nu sunt probleme care să ne îngrijoreze, eventualele deficiențe se remediază în timp scurt”, arată Dan Căprariu, directorul Tursib. El susține că manevrarea noilor autobuze de către șoferi presupune sesiuni de instruire mai amănunțite, având în vedere că noile tehnologii amplasate pe mijloacele de transport sunt mai complexe decât cele de pe vechile autobuze.
55 de noi autobuze (dintre care 17 de dimensiuni mari, articulate) au fost achiziționate de SC Tursib SA, în baza a două contracte semnate în vara anului trecut, cu o valoare totală de 65,74 de milioane de lei. Contractele au fost semnate, în urma unor proceduri de achiziție publică derulate prin intermediul BERD (banca finanțatoare a acestei achiziții), cu companiile turcești Anadolu Isuzu Sanayi ve Ticaret AS și, respectiv, Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS.
Problemele la noile autobuze Tursib apar în contextul unor ample discuții la nivelul Bucureștiului, unde societatea de transport public tocmai a fost dotată cu 400 de noi autobuze, achiziționate în urma unei licitații de la o altă companie turcească, Otokar. De la punerea în circulație a primelor noi mijloace de transport (în octombrie anul trecut), presa din Capitală a consemnat numeroase defecțiuni: de la scurgeri masive de apă caldă din sistemul de încălzire, la situații în care autobuzele au rămas în mijlocul drumului, fără a mai răspunde la nicio comandă (nici la cele de deschidere a ușilor, pentru a permite pasagerilor să părăsească autovehiculele defecte).
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Alba Iulia , Dan Căprariu , incalzire globala , Conducerea Tursib , Replica Tursib , management defectuos , Pentru Sibiu , autobuze , Anadolu Isuzu Sanayi , Karsan Otomotiv Sanayi , Spectacol Senzorial Labirint
Vizualizari: 7796
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Jorj
Acum 3 ore
Serios?
Acum 4 ore
Agariciul