Duminică,
05.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

Începe construcția celui de-al doilea mall al Sibiului: Prima Shopping Center

Începe construcția celui de-al doilea mall al Sibiului: Prima Shopping Center

În cea de-a doua parte a acestui an va începe la ieșirea spre Mediaș construcția celui de-al doilea mare centru comercial al Sibiului, după cel de lângă Podul Gării.

Anunțul a fost făcut de Oasis Retail Development & Consulting, care se asociează cu grupul austriac Supernova pentru dezvoltarea proiectului Prima Shopping Center Sibiu, un parc de retail în suprafață de 40.000 mp localizat la nord de Sibiu, lângă Hornbach.

Supernova este un lider în dezvoltarea și managementul de malluri și parcuri de retail în Slovenia și Croația, operând peste 20 de centre comerciale. Asocierea cu grupul Oasis pentru proiectul din Sibiu marchează intrarea Supernova pe piața din România.

”Supernova este un dezvoltator cu peste 20 de ani experiență în dezvoltarea de retail. Am colaborat pe piața din Austria și sunt convins că vom avea un parteneriat de succes și în România. În prezent se lucrează la autorizațiile necesare, cu intenția de a începe lucrările de construcție la prima fază în toamna acestui an, iar livrarea este estimată pentru T2 2020”, explică Klaus Reisenauer, Partener în cadrul Oasis Development.
Prima fază în suprafață de 15.000 mp va curpinde un hipermarket și o galerie comercială, targetând populația din nordul și vestul orașului, precum și traficul de tranzit din zonă. Pentru faza doua este vizat un mix de retaileri cu produse de dimensiuni mari precum și un hotel.

”În Sibiu deținem de câțiva ani un teren de 18 hectare într-o zonă cheie a orașului, lângă magazinul Hornbach din nordul orașului, în dreptul ieșirii principale spre autrostrada care face legătura cu Sebeș, și către conexiunea cu E81 în direcția Râmnicu Vâlcea și București. Datorită accesibilității excelente atât pentru traficul individual, cât și pentru tranzit, suntem de părere că acum a venit momentul să realizăm acest proiect de importanță regională”, explică Kurt Wagner, Partener în cadrul Oasis Development.

Oasis Development este unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de retail din România, cu peste 70 de proiecte de succes livrate în întreaga țară în ultimii 15 ani, pe o suprafață ce însumează 1,5 milioane mp de teren. Dezvoltatorul de retail este deținut de Klaus Reisenauer și Kurt Wagner.

Compania dezvoltă proiecte proprii sub brandurile Prima Shops și Family Center. Portofoliul Oasis Development în România este alcătuit din șase parcuri de retail și centre comerciale lansate sub brandul „Prima Shops” în Oradea, Roman, Reghin, Făgăraș, Tecuci și Mangalia, precum și 2 parcuri de retail deținute în parteneriat, sub brandul „Family Center”, în Giurgiu și Râmnicu Vâlcea.

Reamintim că NEPI Rockastle va inaugura mall-ul Festival Shopping Center în ultima parte a acestui an, 135 de magazine urmând să funcționeze aici.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/01/23/noul-mall-deschis-pana-la-finalul-anului-135-de-magazine/

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un sibian

Acum 4 ani

povesti nemuritoare...este EVIDENT de cativa ani ca in Sibiu este nevoie de mai multe centre comerciale...nimeni n-a facut nimic...acum ne aburesc cu autorizatii, etc.
Raspunde

Babu

Acum 4 ani

Acuma o sa scrie unul din VL ca "tot suntem peste voi la dezvoltare". Apoi sa vezi discutii. E bine ca poate se mai descongestioneaza traficul infernal din zona Selimbar. De sarbatori e moartea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

nobody like everybody

Acum 4 ani

Eu locuiesc oarecum in zona aia.....NU targheteaza nimic acolo dezvoltatorul. Zona e cu potential redus de cumparatori de talia unui Retail Park, alintat " Mall " Acolo Târgul Porcilor, Lidl si Piata Cibin fac legea. 9 din 10 locuitori din zona isi vor lua geaca si blugi din Obor si nu de la Stradivarius sau Levi's Strauss chiar daca respectivele magazine sunt peste drum. Iar de coqille San jaques sau parfait de gasca nici vorba, mici "la carton" cu mustard cu hrean " la galeata" plus o ciocolata la un leu 49 de la Lidl la ce as de seara. .... Asa ca, strategii din franzela, o sa dati chix. ...
Raspunde

...

Acum 4 ani

Oare cat ar costa impozitul majorat cu 500% pentru cele 18 ha de teren neingrijit ?
Raspunde

Petrache

Acum 4 ani

In toate orasele din tara e jale de sarbatori in preajma centrelor comerciale.Ideea este ca Sibiul are nevoie de mall-uri.Muuuulteeeee,sa aiba unde cheltui banii tinerii ce sunt sclavi la fabrici,pardon,muncesc 8(opt) ore.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus