Duminică,
01.08.2021
Cer Senin
Acum
31°C

Israelul se promovează la Sibiu cu un buget al Turismului de 40 de ori mai mare decât al României

Israelul se promovează la Sibiu cu un buget al Turismului de 40 de ori mai mare decât al României

Numărul turiștilor străini în Israel a atins un record în anul 2018, depășind 4 milioane de oameni, datorită politicilor de promovare. Șefii Turismului din Israel au ajuns și în Sibiu să convingă agențiile turistice să includă „țara sfântă” în pachetele lor, iar dacă o vor face, vor avea de câștigat ambele părți.

În toamna anului 2018 s-a lansat zborul direct între Sibiu și Tel Aviv. Marți, 29 ianuarie 2019, reprezentnați ai Ministerului Turismului din Israel au venit la Sibiu să le vorbească reprezentanților agențiilor turistice despre țara lor și să-i convingă că „Israelul este mai mult decât o țară pentru pelegrinări”. Oficialii din „țara sfântă” au ales o agenție de comunciare din domeniu pentru a-și transmite mesajul, inclusiv faptul  că instituția „are alocat un buget de marketing generos pentru agentiile de turism din România”.

Cei prezenți au aflat ultimele statistici privind numărul românilor care au călătorit în acest an în Israel, produse și pachete turistice, dar și alte informații interesante despre destinație. La eveniment a participat Ami Alon, Director de Marketing pentru Europa Centrală și de Sud-Est în cadrul Ministerul Turismului din Israel, iar moderatorul discuției a fost Răzvan Pascu. Ultimul a încercat să-i convingă pe antreprenori să-i convingă pe sibieni să viziteze Israelul, precizând că vor avea și ei de câștigat: „Este o politică de stat a Israelului - ei vor să crească turismul. Dacă e să comparați, ei au un buget anual de peste 200 de milioane de euro - o mare parte se duce pe promovare, alta - pe investiții pe care ei le consideră utile; în timp ce Ministerul Turismului din România are 5 milioane (În anul 2018 bugetul pentru mareketing şi promovarea turistică, cu tot cu creditele de angajament a constituit peste 29 milioane de lei sau 6 milioane de euro, potrivit Mediafax - n.n.), dintre care a cheltuit jumătate pe târguri”.

La rândul său, Alon a afirmat că în anul 2018 Israelul a avut un număr record de turiști - 4,1 milioane de persoane. Tot în 2018 a crescut și numărul de turiști români în această țară - 200.000 față de 50.000 în 2017.

Legătura aeriană dintre România și Israel este asigurată de 64 de rute săptămânale din șase orașe: Sibiu, Iași, București, Timișoara, Craiova și Cluj-Napoca.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Ciprian

Acum 2 ani

1.Turismului cu t (din ala mic), ca nu e substantiv propriu... offf! 2....buget al turismului de 40 de ori mai mare decat al Romaniei?!?! Corect este "buget al turismului de 40 de ori mai mare decat CEL al Romanie. Ca se compara bugetele turismului din cele 2 tari, nu bugetul turismului din Israel cu tot bugetul Romaniei. Lipsuri la gramatica sau click-bait? Sper ca e vorba de prima varianta. Nu e TS ce stii ce ziar, dar pana acum nu a cazut in pacatul "senzationalului" si sper sa nu o faca nici de acum inainte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus