Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
-1°C

Ce ceas a primit Iohannis anul trecut. Cadouri în valoare de peste 46.000 de euro

Ce ceas a primit Iohannis anul trecut. Cadouri în valoare de peste 46.000 de euro

Președintele Klaus Iohannis a primit pe parcursul anului trecut cadouri în valoare de  46.514,20 de euro (216.291,03 de lei), potrivit listei bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol şi depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit listei publicate de Administraţia Prezidenţială, printre cadourile primite de şeful statului în 2018 se mai numără: o masă de marmură albă, cu blat detaşabil, încrustată cu pietre semipreţioase, cu înălţimea de 48 cm şi diametrul blatului de 89 cm, în valoare de 2.000 de euro (9.300 de lei), o cutie cu cinci sertare cu imagini din Abu Dhabi şi cristal albastru, cu o înălţime de aproximativ 30 cm şi diametru 61 cm, în valoare de 1.500 de euro (6.975 de lei), trei perechi de butoni din argint cu diverse modele poloneze, realizaţi în Polonia, în valoare de 270 de euro (1.255,50 de lei), un set de accesorii de vin şi mini şah în cutie de lemn, inscripţionat cu însemnele Băncii Mondiale, în valoare de 100 de euro (465 de lei), un stilou Poenari, model Baron Business, lucrat manual, în valoare de 140 de euro (651 de lei), un pandantiv de argint cu logo-ul Băncii Mondiale, în valoare de 25 de euro (116,25 de lei), o carpetă multicoloră cu tematică antică, în valoare de 100 de euro (465 de lei), un platou rotund de argint, inscripţionat cu însemnele Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, în valoare de 150 de euro (697,50 de lei), o acvilă din porţelan aşezată pe soclu de lemn pătrat, cu plachete bilingve referitoare la Centenarul Marii Uniri şi respectiv însemnele statului Alabama, în valoare de 150 de euro (697,50 de lei), o emisiune de timbre - timbru comun Franţa-România cu efigia generalului Berthelot, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri, în valoare de 109,20 de euro (507,78 de lei), un set de pahare de cristal "KAGAMI", realizate prin tehnica tradiţională cut-glass Edo Kiriko, în valoare de 400 de euro (1.860 de lei), un stilou marca Poenari inscripţionat cu mesajul "1918 România", modelul Baron, din lemn, placat cu aur, în etui şi cutie de piele ecologică inscripţionată cu mesajul "România anului 1918. Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia", în valoare de 140 de euro (651 de lei), o tăviţă creată manual din argint de bijutierul Osvaldo Benvenuti, manufactură florentină, în valoare de 400 de euro (1.860 de lei).

Ceas cu curea de aligator

Cel mai scump cadou primit de preşedintele Iohannis, anul trecut, este un ceas de mână model ScubaGraff 47mm, cu o curea neagră din piele de aligator, mecanism automat şi rezistent la apă, în valoare de 38.740 de euro (180.141 de lei). Pe site-urile de specialitate, prețul ceasului diferă în funcție de ce fel de curea are și promoțiile active.

Pe site-ul www.gemnation.com, ceasul poate fi cumpărat cu 43.500 de dolari, având, după cum susține vânzătorul o reducere de 31%, de la prețul de pornire de 63.000 de dolari.

ScubaGraff1

ScubaGraff 47mm este primul ceas de scufundări al lui Graffs și este dotat cu un mecanism mecanic denumit Graff Caliber 2, construit exclusiv pentru această marcă. ScubaGraff47mm a fost dezvoltat și fabricat în Elveția, cu carcasa și caractere din aur. Ceasul are un marcaj de diamant pentru ora 12, indică și data, dar are și un indicator de numărătoare inversă de 30 de minute. Acesta este extrem de folositor scafandrilor care vor ști să-și gestioneze timpul de scufundare rămas. Latura cazului include o supapă de decompresie. Este rezistent la apă până la 300 de metri.

Între bunurile primite de preşedinte se mai numără lucrări de artă, albume, steagul României, cărţi, hărţi, Constituţia Republicii Italiene, seturi de ceai, vaze, două tricouri personalizate cu însemnele maratonului Aiud, salatiere din porţelan cu însemnele Casei Regale.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, anul trecut, 53 de obiecte cu prilejul unor acţiuni de protocol, care au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Sile

Acum 2 ani

Are voie sa le pastreze? nu sunt expuse pentru popor intr-un muzeu?
Raspunde

Ovi

Acum 2 ani

Puteați sa precizați de unde a provenit cadoul . Cred ca și acest lucru este menționat . Era un detaliu interesant .
Raspunde

???

Acum 2 ani

Si dna ce-a primit? O geaca?
Raspunde

Oblio

Acum 2 ani

Saracu dragnea. Cred ca crapa de ciuda. El e dat 250 de mii de coco sa-i duca o apa lu trump la masa si nici ciubuc nu a primit.
Raspunde

Voltaire

Acum 2 ani

Nici cu Johannis nu mi-e rusine, dupa vizita lui platim toti 4 miliarde de dolari pentru niste rachete inutilizabile.
Raspunde

Dumi

Acum 2 ani

astea sunt cele oficiale nu???
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Ia vedeti ce chiloti poarta! Si de unde sunt? Apoi treceti la sosete...
Raspunde

motanul garfield

Acum 2 ani

Te lasam pe tine si apoi ne spiu si noua!
Raspunde

ORA EXACTA

Acum 2 ani

Oare stie acuma car e ceasul ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus