Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Neagu cere sprijin de la guvern pentru noul spital

Neagu cere sprijin de la guvern pentru noul spital

Deputatul liberal Nicolae Neagu remarcă faptul că este pentru prima dată după Revoluția din 1989, când Sibiul reușește să își unească forțele politice în interesul comunității, vorbind proiectul noului spital județean de urgență. ”Dezbaterea publică găzduită de Consiliul Județean Sibiu pe tema PUZ-ului mi-a oferit ocazia să reiterez necesitatea și oportunitatea construcției noului spital. România deține Președinția Consiliului EU, Sibiul va fi gazda Summitului UE dedicat Brexitului și este în pregătire aprobarea exercițiului financiar multianual 2020-2027. Poate exista și șansa atragerii de fonduri europene, cu un Guvern responsabil și doritor de spitale noi, chiar dacă până în prezent nu s-a dorit asta, dovadă că nici cele 150 milioane de euro pentru construcția de noi spitale din fonduri europene nu au fost accesate de Guvernul PSD-ALDE. Actualul Spital Clinic de Urgență Sibiu, în condițiile unei structuri pavilionare vechi, cu toate modernizările aduse, nu va putea face față provocărilor și viitorului imediat, ținând cont și de fenomenul îmbătrânirii populației și de necesitățile serviciilor medicale publice sigure și moderne! Asocierea dintre Consiliul Județean Sibiu și Primăria Sibiu permite abordarea unitară, având inclusă în proiect și Pediatria”, susține Neagu.

Liberalul anunță că parlamentarii PNL Sibiu au depus un amendament la Legea bugetului de stat pe 2019 pentru alocarea de sprijin financiar realizării studiului de fezabilitate. ”Includerea noului Spital de Urgență al Sibiului pe lista de priorități a Guvernului este o necesitate, nu o agendă strict politică!”, a mai spus Neagu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Asa Maa

Acum 5 ani

va vine mintea la cap cant cereti ajutorul guvernului PSD...acuma cand vin alegerile si doriti Voturi Bine bine si acuma nu este tarziu numai ca alegerea locului de constructie a spitalului nu este bun ...ambitia C J ului cu d na Campean trebuie sa mai reflecteze Pe langa spitalul nou cadrele sant la distante mari ...studenti Fac. de Medicina la distanta intre practica si studiu ....pacienti departe de apartinatori ...apartinatori departe de bolnavi drumuri si drumuri ....nu mai bine darami o serie de magernite din spitalul Judetean si construiesti un spital gen Polisano si multe beneficii ptr toata lumea Locul este bun din fata urgentei pana la extremitatea curti Medicinei si pana la blocul din coltul scoli sportive Sau mutati sc Sportiva si construiti un spital ca lumea intr o zona buna
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus