Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
23°C

A fost anunțată locația secției de votare din Sibiu pentru alegerile din Republica Moldova

A fost anunțată locația secției de votare din Sibiu pentru alegerile din Republica Moldova

Ambasada Republicii Moldova în România a anunțat unde vor fi amplasate secțiile de votare în cele 12 secții deschise pentru alegerile parlamentare din țara vecină.

Scrutinul va avea loc pe data de 24 februarie 2019, iar autoritățile de la Chișinău au decis să deschidă în premieră și o secție de votare în Sibiu. Aceasta va funcționa în incinta Școlii „Regina Maria”, aflată pe strada Zaharia Boiu, nr. 1.

În total, în România vor fi deschise 12 secții de votare pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova: două în București și câte una la Iași, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj, Constanţa, Bacău, Suceava, Craiova și Sibiu. Decizia executivului moldovean a fost bazată pe numărul de cetățeni moldoveni care s-au înregistrat prealabil pe site-ul Comisiei Electorale Centrale. Astfel, în Sibiu s-au înregistrat prealabil pentru scrutinul din 24 februarie 61 de persoane. În total, în România s-au înregistrat 2.983 de persoane în 50 de localități.

Potrivit Nicoletei Ciobanu, președintele Asociației Basarabenilor din Sibiu, în municipiu s-ar afla aproximativ 200 de basarabeni: „Deschiderea secției de votare de la Sibiu a fost rezultatul a doi factori: participarea basarabenilor de aici la înregistrarea prealabilă și în urma unei cereri formulate de către Asociația Basarabenilor din Sibiu în adresa CEC și a Guvernului Republicii Moldova. Drept rezultat a celor menționate mai sus, autoritățile responsabile au decis deschiderea unei secții de votare suplimentare”.

Cetățenii moldoveni care vor vota la Sibiu o vor putea face doar în baza pașaportului pentru străinătate și/sau a livretului de marinar valabile. Autoritățile de la Chișinău au refuzat să accepte cererea de a permite votarea celor care au pașaportul expirat.

Precizăm că alegerile parlamentare din Republica Moldova vor avea loc în premieră conform sistemului mixt de vot: 51 de deputați vor fi aleși pe circumscripții uninominale, iar 50 – pe liste de partid.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus