Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Iluminatul din Sub Arini funcționează din nou

Iluminatul din Sub Arini funcționează din nou

O parte din iluminatul parcului Sub Arini nu funcționează, ne-a semnalat un cititor săptămâna trecută, nemulțumit fiind că sesizarea lui este ignorată încă din 25 ianuarie. ”Din data de 25.01.2019 o foarte mare parte din iluminatul public din Sub Arin nu funcționează. Am anunțat la serviciul specializat din primărie și la poliția locală, dar nimeni nu face nimic și dau răspunsuri ambigue, prin care încearcă să scape de răspundere”, spune un cititor al Turnul Sfatului.

Problema a fost rezolvată, anunță purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore. ”Am transmis mai departe spre societatea care se ocupă de această problemă și am fost informați că defecțiunea a fost remediată”, a declarat Mirela Gligore.

Investiție în iluminat în valoare de 2,2 milioane de lei

2,2 milioane de lei, fără TVA, este valoarea lucrărilor care au schimbat total iluminatul parcului Sub Arini. Sistemul de iluminat public cuprinde 285 de sisteme diferite de iluminat de tip eco, alături de care au fost amplasate trei puncte de tip HotSpot WiFi și opt camere de supraveghere video. ”Lucrarea a fost una foarte complexă și a inclus schimbarea rețelei de alimentare, instalarea de noi stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED pe alei, instalarea unui iluminat arhitectural la poduri și elementele deosebite din parc, dar și instalarea de echipamente care să permită supravegherea video sau accesul la internet. De-a lungul pistei pentru biciclete, sistemul de iluminat este dotat cu senzori de mișcare care cresc intensitatea iluminatului doar atunci când sesizează prezența, realizându-se astfel o economie. Locurile de joacă pentru copii sunt acum iluminate cu corpuri de iluminat pe stâlpi și cu proiectoare care detectează mișcarea și își reglează intensitatea. De asemenea, cel mai mare pod peste Trinkbach este iluminat arhitectural cu proiectoare și benzi cu LED-uri care își pot schimba culorile”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu, din noiembrie 2017.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

C.T.

Acum 5 ani

''Faimosul'' iluminat arhitectural a functionat maxim cateva luni dupa inaugurare la monumentul Szweteney Weg, micul obelisc de marmura spre intersectia Bd Victoriei - Gh. Soima - Hochmeister. La podul pietonal inca este ok, parca un singur reflector este ars. Locatia exacta a monumentului, poate se face ceva https://www.google.ro/maps/place/Obeliscul+Szweteney+Weg/@45.7823509,24.1383808,19z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x998395b4cd1c7b65!8m2!3d45.7823416!4d24.1384133?hl=ro
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus