Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Primăria Sibiu nu aprobă protestul polițiștilor: „Suprapunerea cu Summit-ul nu este posibilă”

Primăria Sibiu nu aprobă protestul polițiștilor: „Suprapunerea cu Summit-ul nu este posibilă”

Primăria Municipiului Sibiu a dat aviz negativ cererii polițiștilor din întreaga țară de a organiza pe 9 mai un protest de amploare în centrul orașului.

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România a trimis Primăriei Municipiului Sibiu o adresă prin care solicită aprobarea desfășurării unui protest în Piața Mare și Piața Mică. Manifestația care ar urma să adune 5000 de angajații ai Ministerului Afacerilor Interne, polițiști, ofițeri și subofițeri din penitenciare și alte persoane din structurile de siguranță națională și ordine publică ar fi trebuit să aibă loc pe 9 mai. Întrucât în aceeași zi este programat și Summit-ul UE, municipalitatea a decis să respingă cererea de aprobare a protestului.

„Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a analizat această cerere și a decis emiterea unui aviz negativ având în vedere faptul că în Sibiu, în data respectivă, se va desfășura Summit-ul Șefilor de State și Guverne din Uniunea Europeană, cât și evenimente conexe în diverse locații. Acest eveniment de importanță europeană și cu participare la cel mai înalt nivel necesită măsuri speciale pentru desfășurarea în bune condiții și în siguranță pentru înalții demnitari care vor participa. Din toate aceste motive, suprapunerea altor evenimente pe desfășurarea Summit-ului nu este posibilă și nici de dorit.
Summit-ul organizat de România, în calitate de stat deținător al președinției Consiliului Europei, la care vor participa șefi de stat și guvern din UE, oficialități și sute de jurnaliști din toată Europa va avea loc pe 9 mai, la Sibiu,

 

Foto: b1.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

C.T.

Acum 3 ani

Ne putem astepta din toata Europa la protestatari, mai ales cei anti-UE, au obicei prost sa fie prezenti in preajma summit-urilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bubulina

Acum 3 ani

da tu tare istet esti oltean psdist, dupa minte tea de cocos sunt toti desteptii de trei Lei din Teleorman anti-UE si teleormanistii din toate tarile sau adunat dupa marele hot romanesc
Raspunde

tradare

Acum 3 ani

la militari nu e valabil ca trebuie sa-si onoreze tara si dupa ce ies la pensie??? nu jura ceva ?
Raspunde

manevre comuniste

Acum 3 ani

O manevra a comunistilor de a arunca rahat in evenimentul de la Sibiu si de a bloca un eventual miting legitim al oamenilor, pro UE. O gogoasa psd, clasica si agresiva pe care s-au gandit s-o arunce in piata mare, la confuzie/blocare/zgomot. Probabil planul 2 e o manifestatie a puscariasilor iar 3 o mineriada, ceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus