Sâmbătă,
18.09.2021
Innorat
Acum
16°C

VIDEO-Concluziile anchetei Tursib privind șoferul care a spart un geam

VIDEO-Concluziile anchetei Tursib privind șoferul care a spart un geam

Mai mulți călători reclamă un șofer de autobuz Tursib că ar fi avut un comportament violent, totul culminând cu spargerea unui geam.

Actualizare. Conducerea societății sibiene de transport în comun a declarat, la solicitarea reporterului Turnul Sfatului, că acțiunile șoferului sunt analizate de Comisia de disciplină a Tursib.

„La cursa cu plecare la ora 14.55 din staţia „S.C. Continental", la oprirea în staţia „Lidl" a avut loc un conflict verbal între călători şi şofer, care nu ar fi deschis uşa din faţă a autobuzului, pentru urcarea/coborârea călătorilor. După plecarea din staţie, în intersecţia cu str.Maramureşului, şoferul a lovit cu mâna geamul de la uşa cabinei, provocând spargerea acestuia. Cazul va fi cercetat în Comisia de disciplină a societăţii, care va analiza toate aspectele, inclusiv imaginile de la camerele de supraveghere din interiorul autobuzului, urmând a se lua măsurile administrative care se impun”, se arată în răspunsul transmis de reprezentanții Tursib.

Știre inițială. Problemele ar fi fost pe autobuzul care a circulat ieri pe traseul 11, în jurul prânzului.

”Am urcat în autobuz la stația de la Simpa, de pe Alba Iulia. Am observat că spiritele sunt agitate între călători și șofer, iar pe parcurs au degenerat. Oamenii s-au plâns că e foarte cald în autobuz și pe bună dreptate. Șoferul a reacționat nervos, oamenii s-au enervat și ei iar în final, până la Lidl, șoferul a reușit să spargă geamul care îl separă de călători. A dat extrem de nervos cu pumnul și l-a spart”, spune un călător care a contactat redacția Turnul Sfatului.
Tot în cursul zilei de ieri, se pare că în același autobuz, un călător a scos telefonul mobil și a filmat cioburile.

”Este ora 14:55 ieșim de la lucru și ajungem în stație. Ne urcăm în autobuzul 11. Care pleacă de la Continental. Surpriză. Ușa din față de la șofer nu se deschide și mai este și o sfoară legată de bară sa nu ajungem la ea. Oamenii încep să facă gură să deschidă și ușa din față. Șoferul răspunde răstit: ”Că nu vrea el!”. Șoferul se enervează și sparge geamul. Urmează mai întâi râsete, pe urmă glume și în cele din urmă panică. Oamenii panicați coboară din autobuz. Nu știu dacă vi se pare normală reacția șoferului? Răspundeți voi...”, scrie un alt pasager, care a și filmat parțial cele relatate, după care a urcat clipul pe o rețea de socializare.

Contactați de reporterii Turnul Sfatului reprezentanții companiei Tursib spun că au aflat de existența incidentului și că au demarat o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Directorul Tursib spune că vor fi analizate cu atenție imaginile de pe camerele de filmat din autobuz și pe urmă vor prezenta public un punct de vedere informat.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

20 comentarii

Niki Lauda

Acum 2 ani

Tot mai mulți șoferi de pe Tursib știu că sunt de neînlocuit și vorbesc și se comportă urât cu pasagerii. Fac ce vor și vorbesc cum vor, pentru că nimeni nu-i trage la răspundere pentru comportament. Nu e singurul incident. Salarii mărite nu înseamnă deloc mai multă educație. Se vede din articolul de mai sus.
Raspunde

Viorel

Acum 2 ani

Vrem sa l penalizati drastic,plus sa plateasca ce a distrus!Rugam de asemenea sa fir mutat de pe traseul 11!
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

pun pariu ca nu-i spune nimeni nimic!!! o sa dea un comunicat din ala sec...ca totul s-a intamplat din cauza calatorilor...n-ar fi prima data!!!
Raspunde

xXx

Acum 2 ani

La semaforul de pe Șoseaua Alba Iulia anumiți șoferi de pe traseul 11 nici macar nu opresc sau lasa autobuzul sa intre in intersecția cu strada Iasomiei blocaje ieșirea mașinilor de pe aceasta strada.
Raspunde

Simona

Acum 2 ani

Total greșit , nu este nimic adevărat din ce au declarat acești călători . Și eu am fost martoră in aceel autobuz . Un domn și o doamnă au venit in fata lângă șofer și au trecut de coarda pusă de conducătorul autobuzului , aceea coardă a fost pusă tocmai ca uni călători să nu treacă de aceasta pentru că stând acolo șoferul nu mai avea vizibilitatea necesară pentru a se uita in spate . Șoferul le-a repetat in nenumărate rânduri sa plece de acolo , dar ei sau opus. Atunci șoferul a ridicat tonul la aceștia și a lovit geamul , enervat de ironia acestora.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zenobia

Acum 2 ani

Soferul nu face ce vor muschii lui in autobuz, ca nu e nici al lui, nici a lu' taica'so. Maine se trezeste unul sa puna o sfoara la usa din mijloc si tot asa. Autobuzul ala e omologat sa mearga exact asa cum e el. NU-i place meseria de sofer, f bine, sa plece sa scaneze produse la Carrefour.
Raspunde

Simona

Acum 2 ani

De aceea nu merge bine in țara asta , noi suntem un popor de oameni necivilizați. In străinătate se respectă anumite reguli de a circula cu transportul in comun , aici la noi nu . Noi români avem prea multe pretenții , dar de oferit nu oferim nimic. Dacă aceei pasageri erau conștienți de pericolul care s- ar produce atunci când unui conducător de autobuz i se reduce din vizibilitatea optimă de a conduce în siguranță ,nu ar mai comenta și nu ar mai veni cu aceste acuzații false !!!!!
Raspunde

Simona

Acum 2 ani

Mai aveți pretenții la 50 lei abonament pe lună, și aceela dacă se face
Raspunde

Nicoleta

Acum 2 ani

Persoanele din autobuzul respectiv își susțin propria părere, punându-l într-o lumină proastă pe șofer. Aceștia neștiind că șoferii autobuzelor articulate au făcut sesizare directorului de la Tursib, privind siguranța circulației, luând vizibilitatea din partea dreaptă(față), din cauza oamenilor care se poziționează în dreptul ușii care nu se deschide. Legat de subiectul discutat mai sus, probabil șoferul le-a atras atenția celor care îi luau din vizibilitate, iar aceștia au răspuns negativ, izbucnind un schimb de replici între șofer și călători.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cititor

Acum 2 ani

Așa este! Conducerea Tursib este neglijentă și nu pune biciul pe ei! Șoferii au o pauză de 10-15 minute! Cred că ar trebui în aceea pauză, măcar o dată sau de 2 ori pe tură să dezinfecteze autobuzele! Să lase mâncatul de semințe prin gară, Turnișor și alte puncte de staționare , să lase telefoanele mobile , să controleze autobuzul că poate lasă cineva un pachet sau ghiozdan suspect și explodează autobuzul cu tot cu el ... Cât despre comportamentul lor nici nu vreau să comentez... Lasă de dorit... Capul face, capul trage... Va plăti geamul spart și va fi dat afară de companie sau va primi o amendă de o să își aducă aminte până la pensie de ceea ce a făcut...
Raspunde

robby73

Acum 2 ani

Domnule cititor , in cazul in care mai lucrezi, te rog frumos in pauza de amiaza sa faci curatenie la locul de munca. Daca soferi nu au dreptul la o pauza, atunci nici tu sa nu-l ai .
Raspunde

Cititor

Acum 2 ani

Așa este. Dacă ați luat autobuze de la turci plătiți! Acum vă dați seama că ați greșit!; Ați introdus autobuzele și nu v-ați gândit că trebuie să aibe o bară separatoare la intrarea din față între șofer și pasageri. Asta este!
Raspunde

Calator

Acum 2 ani

Este un sofer la tursib cu parul lung si cu cioc pur si simplu PSIHOPAT. Nu stiu cum pot sa-si obtina certificatele medicale.
Raspunde

Alexandra.

Acum 2 ani

- [ ] Consider că reacția șoferului a fost puțin vulcanică și necorespunzătoare, dar trebuie să luăm în vedere că responsabilitatea pe care o are un șofer e uriașă. Iar stresul generat de trafic și de pasageri e destul de ridicat în această meserie. Fiecare își manifestă iritarea și stresul cumva, unii mai vulcanic, unii mai temperat, iar unii cu calmitate. Aceștia fiind inconștienți de atribuțiile reale pe care le au și de responsabilitatea de pe umeri. Consider că șoferii ar trebui să învețe să-și controleze mai bine deranjările și să treacă cumva peste necivilizația, nesimțirea și ironizare pe care o manifestă oamenii atât față de ei, cât și față de noi, ceilalți pasageri. Iar pasagerii, ar trebui să învețe să-și păstreze locul, cel puțin în timpul mersului, nu să se plimbe dintr-un loc în altul, nu să stea în uși. Ar trebui să respecte anumite lucruri logice și de bun simț.
Raspunde

Simona

Acum 2 ani

Domnule Viorel , în legătura cu comentariul dumneavoastră de a fi penalizat șoferul , mai bine ați tăcea din gură. Ce va doriți ??? Vreți ca pe toți șoferii săi nu-i mai doară de voi pasagerii , să vă lase pe toți să stați unde vreți ca să le puteți reduce din vizibilitatea de a conduce in siguranța , și să vă prindă în ușă tot pe câte unul că nu poate să vadă de voi in spate . Asta vreți voi ??? Până la urmă ,ei răspund de voi ,nu voi de ei . Și dacă ați circula cu taxi , și acolo aveți reguli , nu va puteți așeza lângă șofer dacă locurile din spate sunt libere , așa spune legea !!!
Raspunde

Ioana

Acum 2 ani

Nici in autobuzele cu nr. 10 nu se deschide usa din fata. Si tot asa, este legata o sfoara, ca sa nu se poata trece. Probabil se intampla asta la toate autobuzele noi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cititor

Acum 2 ani

Temperament vulcanic tipic zonei balcanice... Sunt un cititor nu călător. Eu nu călătoresc cu Tursib din cauza nesiguranței și a comportamentului de mahala al soferilor
Raspunde

Cititor Turul Satului.

Acum 2 ani

Oare călatorii nu știu ca nu au voie să se certe cu șoferul aflat in mers? E periculos să ii distragă atenția, poate ajungeau dracu in cibin.
Raspunde

Simona

Acum 2 ani

Șoferii de la tursib nu fac ce vor ei , fac ce este normal , ei au obligația de a conduce în siguranță fără ca pasagerii sa le obstrucționeze din vizibilitate , dar dacă pe pasageri nu-i doare capul de pericol ,pe șoferii în schimb da ,pentru că ei au responsabilitatea răspunderii de dumneavoastră nu invers !!
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Câtă răutate în voi, sunteți ca cizma, dacă șoferul îți zice ca nu ai voie acolo fiindcă îl pui în pericol și tot odată pe voi... Ce mama lui sarsailă căutați acolo, și mai ales ca nu aveți voie sa conturbati șoferul... Poate e mai bine sa dea într-un stâlp cu voi, sa va liniștiți... Doar asa o sa credeți ca nu are vizibilitate... Iar cei care va credeți Directorii veniți voi și dați șoferi afără, numai asa puteți merge cu bicicleta la muncă... Minți odihnit ce sunteți...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus