Miercuri,
06.07.2022
Ploi Usoare
Acum
19°C

FOTO Au început lucrările de construcție a primei grădinițe din Cartierul Arhitecților

FOTO Au început lucrările de construcție a primei grădinițe din Cartierul Arhitecților

După un an de la elaborarea proiectului social - de construire a unei grădinițe în Cartierul Arhitecților - lucrările au început astăzi, 11 februarie. Viitoarea clădirea va fi gata în prima jumătate a anului viitor, speră reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului, cea care a inițiat proiectul. Va fi prima instituție de interes social-educațional din cartierul în care locuiesc peste 1.300 de familii.

Conform proiectului, despre care am scris în luna noiembrie 2018, grădinița va fi una cu program normal Afterschool și se va ridica pe strada G.M. Cantacuzino. De fapt, proiectul social pe care l-au elaborat reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Sibiu prevede ridicarea unui Ansamblu social-educațional „Sfântul Nicolae”, grădinița fiind primul obiectiv pe care inițiatorii proiectului îl vor ridica în Cartierul Arhitecților.

Lucrările de pe șantier au început cu o slujbă de sfințire a locului de către ÎPS Laurențiu Streza. „Grădiniță va face parte dintr-un ansamblu educațional, social și religios ocrotit de Sfântul Nicolae și care va cuprinde, pe lângă această grădiniță, o capelă din lemn, provizorie, o biserică și un centru social și educațional. Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să îndeplinim toate formalitățile, care n-au fost puține, și acum să punem piatra de temelie a acestei grădinițe”, a declarat mitropolitul.

gradinita cartierul arhitectilor 2

gradinita cartierul arhitectilor 1

gradinita cartierul arhitectilor 3

Viitoarea instituție preșcolară din Cisnădie va avea o suprafață la sol de aproape 360 mp, iar suprafața desfășurată este de 695 mp. Clădirea va dispune de parter și mansardă și va avea în total șase săli de activități educaționale/sociale– câte trei pe fiecare nivel; o sală multifuncțională, o bucătărie, o sală de mese, spații depozitare, cabinet medical etc. Potrivit proiectului, beneficiari ai viitoarei grădinițe vor fi cel puțin 100 de copii.

„Este un cartier nou, cu foarte mulți tineri și în acest cartier nu există absolut nimic – nici școală, nici dispensar, nici grădiniță, nimic. Pentru că oamenii și-au cumpărat loturile și și-au construit casele personale. Și cei care au vândut terenurile n-au prevăzut necesitatea acestor instituții. Noi am cumpărat terenul respectiv ca să putem să facem grădinița aceasta, dar și terenul pe care vom construi întreg ansamblul social-educațional”, ne-a mai spus mitropolitul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Mirela

Acum 3 ani

Va fi 2 in 1( cresa si gradinita) sau este destinata doar copiiilor cu varsta peste 3 ani?
Raspunde

Cibi istvan

Acum 3 ani

Bravo! Felicitări!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus