Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

Amenzi de 3.800 de euro pentru societatea responsabilă de deszăpezirea drumurilor

Amenzi de 3.800 de euro pentru societatea responsabilă de deszăpezirea drumurilor

Trei amenzi cu o valoare totală de 17.540 de lei au aplicat, în acest an, polițiștii sibieni societății responsabilă de deszăpezirea drumurilor județene.

Câte 7.250 de lei este valoarea fiecărei dintre cele două amenzi pe care reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu le-au aplicat societății Drumuri și Poduri SA. Deținută de Consiliul Județean Sibiu, societatea administrează toate drumurile județene, fiind direct responsabilă de deszăpezirea acestora. Amenzile au fost aplicate în cursul zilei de joi, după ce cu două zile înainte, societatea a mai primit un avertisment pentru situația precară a deszăpezirilor. Amenzile de joi vin după ce pe drumurile județene au avut loc mai multe accidente produse și ca urmare a stratului de zăpadă depus pe drumuri. Într-unul dintre aceste accidente, produs în apropiere de Cornățel, pe DJ 106, a murit și un bărbat de 40 de ani, pasager într-un autoturism care a derapat și s-a izbit mai apoi de un copac (foto principală).

“ Amenzile, în valoare de 7.250 lei fiecare, s-au dat pentru nerespectarea obligațiilor de asigurare a viabilității parții carosabile în condiții de ninsoare“, explică Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. Potrivit ei, tot pentru modul deficitar în care a fost realizată deszăpezirea pe DJ 106 a mai fost aplicată o altă amendă și la jumătatea lunii ianuarie 2019. Atunci, amenda a fost de 3.045 de lei și a fost aplicată secției Agnita din cadrul societății Drumuri și Poduri.

Contactat de Turnul Sfatului, directorul societății responsabilă de deszăpezire nu a dorit să comenteze situația. “Nu aș dori să comentez deoarece încă suntem în procese pentru amenzile de anul trecut. Prin urmare, o decizie referitoare la noile amenzi o vom lua în funcție de modul de soluționare a proceselor aflate pe rol“, spune Ovidiu Spătari, directorul SC Drumuri și Poduri SA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mihai

Acum 3 ani

Nu stiu cum de 7252x 2 face 17540, dar jumatate din minimul amenzii este cam cat o bascula cu nisip si sare imprastiata de la Sibiu la Agnita
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus