Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

DSP Sibiu: Cei doi bărbați de la Psihiatrie duși la urgențe nu au murit de gripă

DSP Sibiu: Cei doi bărbați de la Psihiatrie duși la urgențe nu au murit de gripă

Cei doi bărbați care au decedat după ce au fost duși de la Spitalul de Psihiatrie la Unitatea de Primiri Urgențe cu insuficiență respiratorie și suspiciune de gripă nu aveau de fapt virusul, anunță Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Pacienții Spitalului de Psihiatrie care au murit pe secția de infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu nu aveau virusul gripal, anunță Direcția de Sănătate Publică, potrivit rezultatelor venite de la Institutul Cantacuzino din București.

„A fost INFIRMAT virusul gripal în cazul celor doi pacienți de sex masculin ai Spitalului de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda din Sibiu, transferați ulterior în Secția de Boli Infecțioase a SCJU Sibiu, în vârstă de 65 de ani (vaccinat antigripal) și 95 de ani (nevaccinat antigripal), care au decedat la începutul acestei săptămâni”, a transmis Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.
Reamintim faptul că cei doi bărbați aveau vârstele de 95 și 65 de ani și au fost duși la urgențe la începutul lunii februarie, cu suspiciune de gripă pe baza testului rapid. Din păcate, medicii nu au mai putut face prea multe pentru cei doi bărbați, întrucât erau deja într-o stare foarte gravă.

La momentul actual mai există în lucru la Institutul Cantacuzino din București două probe biologice prelevate de la cazuri suspecte de gripă, soldate cu deces: o femeie de 68 ani, vaccinată antigripal și bărbat de 79 ani, nevaccinat antigripal, transmit reprezentanții DSP Sibiu.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus