Joi,
12.09.2024
Parțial Noros
Acum
22°C

66 de lei

Performanța de a crește alocația copiilor de la 84 la 150 de lei e purtată de liberali ca o performanță extraordinară. Răsunătoare. Unui părinte îi intră în cont cu 66 de lei mai mult decât până acum, în contul contribuției statului la creșterea copilului.

Unul din argumentele vehiculate de un june parlamentar PNL în susținerea acestei creșteri este programul de guvernare al PSD. Biblia oricărui PSD-ist care se respectă. Cu alte cuvinte, liberalii au pus umărul la realizarea programului care va transforma România. În haos, cel mai probabil.

De această dată, aripa dură a opoziției, USR, a stat deoparte. Nu s-au autoflagelat, nu au provocat, au stat în banca lor, necontribuind cu nimic la spectacolul la care asistăm an de an la formarea bugetului.

Presa locală adună cuminte banii ceruți pentru comunitățile locale de către opoziție, sume absolut ridicol de mari. Pentru Sibiu s-au cerut peste 100 de milioane de euro, bani pentru tot felul de proiecte, de care de altfel județul are nevoie. Proiecte pe care comunitatea le cere de altfel de peste 10 ani. Perioadă în care cam toate partidele din parlament au avut puterea de a le executa. Sau măcar de a le începe, iar aici mă gândesc la centura Mediașului.

Da, politica înseamnă multă ipocrizie. Multă. Dar pentru cine?

Calculul electoral ne-a arătat până acum că problema celor care vor să dărâme PSD-ul este românul care nu votează. Ăla care e absolut total dezinteresat de ce se întâmplă în țară, fie că e prost și nu-l duce capul, fie că e prea scârbit și nu se regăsește pe nicăieri în această luptă. Așa cum nimeni nu va recunoaște că e prost-grămadă și e interesat doar de divele porno de la televizor și de prețul unui bebeluș de Bucegi, rămâne masa de români care ar vota dar nu au cu cine.

Și după un spectacol de acest gen distribuit cu multă generozitate pe toate canalele media, pe bune acum, ce să voteze?

Cu liberali care triumfă cu măsuri sociale, scăpate de pesediști? Cu pesediști absolut ridicoli, care promovează non-valoare, retardul educațional și vulgaritatea de Dâmbovița? USR-iști radicalizați care amenință că cei care fac acum ordonanțe de urgență pe justiție vor fi ridicați și băgați la închisoare, tot prin ordonanță de urgență, din a doua zi când vor prelua ei puterea? Cu PMP-iști îmbâcsiți de aerul nostalgic al unui președinte la fel de toxic precum PSD-ul de azi? Cu Pro România, partidul lui Ponta? Acel Ponta? Cu cine?

E dulce, ispititoare și la îndemână ipocrizia. Știm cu toții că am avut parte de ea din belșug la elaborarea bugetului, dar ne mințim că nu-i așa. Spunem că țintim copiii. Bătrânii. Vrem pensii. Alocații. Salarii. Să nu mai fie șomaj. Locuri de muncă.

Eu cred că cei care stau departe de ștampilă vor altceva. Dacă nu, vor vota, ca și până acum, tot cei care nu văd ipocrizie, ci doar politică. Nucleul dur al PSD, care crede că banii se pot tipări la infinit. Și cel al opoziției, care mizează că de data asta chiar va fi altfel.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

biciclist

Acum 5 ani

Sunt confuz... din nou, ca la multe articole de opinie, editoriale, pe care voi de la T.S. le scrieți. Citindu-le, mă aștept să găsesc o poziție a autorului, sau a ziarului pe un anumit subiect dezbătut. Să vedem, deci, care o fi subiectul aici? Sunt tot felul de lucruri menționate în articol, care par a duce către fraza (cheie?) „Da, politica înseamnă multă ipocrizie. Multă.” Ok, pare că în asta am găsit subiectul și poziția (clară) a autorului. Clarul se face insă rapid neclar cu continuarea: „Dar pentru cine?” Urmează apoi un fel de analiză în care pare că se încearcă identificarea unei categorii de români care fie n-au cu cine vota, sau despre care autorul consideră că ei n-au cu cine vota. Nu mi-e clar. Apoi, o trecere confuză de la acei români (de la ei) la „noi”: „știm cu toții”, „ne mințim”, „spunem”... Noi = cu cine? T.S? poporul? O parte? Ne întoarcem apoi la „noi” la „ei”, despre care autorul opinează: „eu cred că cei care stau departe de ștampilă vor altceva”. Nu vă țineți răsuflarea... n-o să aflați în încheiere, ce „altceva” vor...
Raspunde

2cents

Acum 5 ani

Articolul surprinde exact starea de spirit a electoratului roman, la Caragiale era unul singur dar de fapt noi avem de a face cu un personaj colectiv, iar daca ti se pare ca ai citit ceva cam confuz e pentru ca asa am ajuns unde am ajuns, aici ne-au adus aceste aiuritoare organizatii "politice". Partial asta si doresc ei, niste oi confuze. Sunt placut surprins sa vad in sfarsit niste urme de obiectivitate in analiza spectrului politic, mai ales lipsa proptelelor pentru usr cu care ne-ati intoxicat o buna vreme pe aici pe TS.
Raspunde

Optimistul

Acum 5 ani

Csalasz ne va salva de la naufragiu!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus