Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
1°C

Abandonul la facultate: 30-40% din studenții de la Științe Economice renunță la studii

Abandonul la facultate: 30-40% din studenții de la Științe Economice renunță la studii

Fenomenul abandonului școlar nu se găsește doar în clasele primare sau gimnaziale din sate, ci și la universitate. Spre exemplu, la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu doar 70%, iar uneori 60% dintre studenți reușesc să finalizeze studiile.

În cadrul unui interviu pentru Turnul Sfatului, decanul facultății, Silvia Mărginean, ne-a explicat de ce se întâmplă acest lucru.

„Problema cea mai mare pe care o văd eu este legată de abandon, în sensul că procentul celor care finalizează studiile nu este foarte mare. Din mai multe motive. Odată, faptul că se angajează foarte devreme, mulți dintre ei în anul doi. Și renunță la studii. Inițial, încep cu 4 ore. În momentul în care firma îi spune că dacă de mâine vine să muncească 8 ore îi triplează salariul, atunci renunță”.
În cifre, este vorba despre cel mult 70% dintre tineri care reușesc să-și ducă studiile până la capăt. „Uneori e sub 60%. Ceilalți fie abandonează, fie nu reușesc să dea examenele, fie își găsesc de lucru și renunță. Unii dintre ei revin după câțiva ani, când se trezesc că n-au făcut bine și că nu mai au șanse să promoveze. Acesta e punctul slab, din punctul meu de vedere. Acum toți colegii mei sunt de acord că obiectivele noastre nu sunt neapărat creșterea numărului de candidați, ci să ne concentrăm pe retenție, creșterea calității candidaților pe care îi avem și să reușim să-i facem să facă față cerințelor”, a adăugat Silvia Mărginean. Decanul FȘE ne-a explicat ce soluții pot fi aplicate pentru a reduce din această rată.

Interviul complet va fi publicat în această săptămână.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

decanul de varsta

Acum 3 ani

Cei mai multi renunta pt. ca au nimeirt la aceasta facultate, ca si la altele de altfel, cu totul intamplator. N-au nici in clin, nici in maneca cu economia... Unii, poate nu mai au bani de taxe... Normal ar fi sa se dea un examen de admitere la facultate ca sa nu ajunga acolo orice nechemat care sa incurce lumea...
Raspunde

///

Acum 3 ani

Nu-i nicio problema ca renunta! pot fi ospatari si chelneri la terasele de pe centru si fara diploma in economie!
Raspunde

Ion Veres

Acum 3 ani

La ce sa se complice.. cu studii se castiga mai putin decat fara la fabrici. KFC va asteapta fratilor sau Mac.. in 3 luni puteti lua cu credit BMW 320 mult visat.
Raspunde

lupul de pe wll street

Acum 3 ani

Credite pana la moarte! Uite asa traiesti o vesnicie1 creditele nu te lasa sa pleci de pe aceasta lume cu datoriile neachitate...
Raspunde

axxy

Acum 3 ani

si call-center-urile isi platesc bine angajatii...mai ales pe vorbitorii de limba germana. fara facultate, doar cu liceu, castigi usor 3000 roni lunar. succes!
Raspunde

Dragos

Acum 3 ani

Sa transforme tot ULBS pe studiu dual, ca in Germania. Sa comaseze orarele. Este inadmisibil sa te intinzi cu orarul de la 8 dimineata la ora 7 seara. Sa se adapteze situatiei econ actuale, cand oamenii mai au si altceva de facut decat sa stea cu mapele in brate pe holuri, adica sa informatizeze cat se poate de mult cursurile. Cursurile de zi sa poata fi facute si on line, la buget. Dar cand se vor trezi cu salile goale vor face asta.. ca daca inca merge si asa..
Raspunde

Maria

Acum 3 ani

...care este procentul studentilor care copiaza, copiaza, copiaza?
Raspunde

paul

Acum 3 ani

Normal ca renunta cand tot ce se studiaza e extrem de inutil si profii sunt incompetenti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus