Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
2°C

Elevi sibieni în Lituania. Au vizitat cele mai renumite muzee și o școală

Elevi sibieni în Lituania. Au vizitat cele mai renumite muzee și o școală

Ca parte a proiectului european Erasmus+ Museumholics 2018-2020, 20 de elevi cu vârste între 10 și 16 ani din țările partenere Italia, Turcia, Spania, Polonia și România au vizitat în cursul săptămânii 27 ianuarie – 2 februarie 2019 școala Klaipeda Vite Progymnasium din Klaipeda, Lituania. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu a fost reprezentat de patru eleve, însoțite de două cadre didactice.

Accentul s-a pus pe învățarea în muzee, iar comunicarea s-a făcut în limba engleză. Inspirația pentru acest proiect a constituit-o Anul European al Patrimoniului Cultural 2018. Cele mai importante scopuri ale proiectului sunt: ​​respectarea diversității culturale, aprofundarea cunoștințelor istorice și artistice legate de patrimoniul cultural european, îmbunătățirea abilităților de comunicare în limbi străine și mai ales în limba engleză și de utilizare a tehnologiilor informaționale.

Cei prezenți au avut oportunitatea de a vizita unele dintre cele mai renumite muzee din Vilnius, Klaipeda și Samogitia.

„Elevii și profesorii au fost fascinați de spectacolul delfinilor de la Muzeul Maritim Lituanian; vizitarea Muzeului Ceasurilor a inclus și activități educaționale pentru elevi extrem de interesante, precedate de povestea ghidului despre istoria muzeului; Galeriile de Artă Pranas Domsaitis au invitat elevii să participe la îndeplinirea unor sarcini de învățare mai puțin obișnuite, cum ar fi <<oglinda curioasă>>”, arată reprezentanții CNGL.
În școala lituaniană au fost organizate ateliere de creație în care elevii, lucrând pe grupe, au reprezentat unele dintre cele mai renumite obiecte de patrimoniu european pe câte o coală de hârtie.

Următoarea întâlnire de proiect va fi în Polonia, în luna martie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus