Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Proiectele maratonului (1): Se strâng bani la Sibiu pentru bunăstarea vâlcenilor

Proiectele maratonului (1): Se strâng bani la Sibiu pentru bunăstarea vâlcenilor

Proiectul național adăugat de Fundația Comunitară anul acesta pe lista Maratonului Internațional Sibiu este strâns legat de județul Vâlcea. Mai exact, 20.000 de lei vor fi strânși pentru „Împreună pentru județul Vâlcea”, o campanie în urma căreia se va iniția o fundație care se va ocupa de problemele locuitorilor și creșterea calității vieții celor din județul Vâlcea. 

„Împreună pentru județul Vâlcea” este cauza aleasă de organizatorii maratonului să fie susținută în cadrul evenimentului, ca proiect național. Inițiatorii proiectului spun că le sunt necesari 20.000 de lei, parte dintr-o sumă mai mare necesară pentru a aduce la viață fundația propriu-zisă. Activitatea acesteia va consta în diferite inițiative menite să crească în mod constant calitatea vieții locuitorilor din județul Vâlcea.

„Vom antrena resurse locale pentru a potența creșterea județului – mai exact vom atrage fonduri de la persoanele fizice și companii din zonă și le vom distribui către cauze filantropice din Vâlcea. Fundația comunitară inițiază și menține legătura vitală dintre donatori, nevoi și soluții, conectează oamenii cu cauzele și sprijină un impact crescut al donațiilor și finanțărilor în comunitate”, arată inițiatorii proiectului.

Potrivit grupului de inițiativă, fundația ar urma să ia naștere vara aceasta. „Ne propunem întocmirea documentelor și strângerea patrimoniului în scopul înființării Fundaţiei Comunitare Vâlcea până la 1 august 2019 (strângerea fondurilor de 102 000 de lei, crearea actului constitutiv, alegerea board-ului şi a echipei executive, depunerea actelor la judecătorie şi înscrierea oficială în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor)”, arată inițiatorii.

Un imbold pentru dezvoltarea mai amplă a comunității vâlcene

Cu toate că dezvoltatorii locali se implică activ în comunitatea vâlceană, reprezentanții proiectului „Împreună pentru județul Vâlcea” spun că este totuși nevoie de o fundație care să se ocupe de toate aceste aspecte și care să se implice activ în atragerea de fonduri.

„Firmele mari se implică şi sprijină iniţiative locale, dar nu au timp să se implice foarte mult, să îşi construiască o strategie de CSR sau să susţină o viziune pentru întreaga comunitate. Rolul unei fundații comunitare este de a planifica pe termen lung, de a mobiliza comunitatea şi de a distribui fonduri şi alte resurse locale. Totodată aceasta dezvoltă programe adaptate nevoilor comunităţii şi creşte gradul de conştientizare cu privire la problemele locale, reuneşte lideri comunitari şi întăreşte poziţia societăţii civile”, arată aceștia.
Acesta este doar unul din cele 40 de proiecte acceptate anul acesta în cadrul Maratonului Internațional Sibiu. Pentru lista completă a cauzelor, precum și modalitățile prin care puteți să susțineți proiectul preferat, intrați pe site-ul oficial al Maratonului Internațional Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

sibianul

Acum 5 ani

Hai, frate, ca noi deja am facut actiuni filantropice pt. valceni creand locuri de munca la Sibiu su construind la Avatgarden...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus