Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

Microregiunea Țara Făgărașului va fi înființată luni cu un coffee break. Vine comisarul Corina Crețu

Microregiunea Țara Făgărașului va fi înființată luni cu un coffee break. Vine comisarul Corina Crețu

Primăria Făgăraș anunță că luni, 25 februarie, comisarul european Corina Crețu va vizita localitatea cu ocazia înființării Microregiunii Țara Făgărașului, care privește dezvoltarea economică a zonei. Crețu se va întâlni cu autoritățile locale din Brașov și Sibiu.

Potrivit Marianei Câju, managerul proiectului „Strategia de Dezvoltare Durabilă a Microregiunii Țara Făgărașului”, documentul ste unul strategic de dezvoltare și conține un set de măsuri teritoriale şi acţiuni strategice cu rol în modelarea spaţiului din teritoriul microregiunii în scopul asigurării unor condiţii atractive de viaţă pentru populaţie şi susţinere a dezvoltării economice.

În acest document sunt stabilite liniile directoare de dezvoltare a microregiunii, bazat pe un concept strategic, precum şi direcţiile de implementare pentru o perioadă de timp de peste 20 ani. Strategia sprijină dezvoltarea unei economii diversificate în acord cu potenţialul local, protejarea integrităţii şi calităţii capitalului natural şi cultural al microregiunii și reducerea migraţiei capitalului uman prin dezvoltarea de proiecte multifond care să aibă în vedere mobilitatea oamenilor și a ideilor, în vederea multiplicării bunelor practici întâlnite la nivel național și european, a explicat Câju într-un comunicat de presă.
În Microregiunea Țara Făgărașului sunt incluse următoarle localități: municipiul Făgăraș, orașul Victoria, comunele Beclean, Cincu, Drăguș, Hârseni, Lisa, Mândra, Părău, Comăna, Recea, Șercaia, Șinca, Șinca Nouă, Sâmbăta de Sus, Şoarş, Ucea, Viştea, Voila, Jibert, Ticuş (din județul Brașov) și Cârțișoara, Cârța, Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roşu, Tălmaciu, Şelimbăr, Boiţa, Bruiu, Roșia (din județul Sibiu).

Microregiunea Țara Făgărașului ar urma să se înființeze în al doilea trimestru al anului.

Conform programului activităților organizate cu ocazia vizitei comisarului european la Făgăraș, evenimentul de luni în care va fi anunțată înființarea microregiunii va începe la ora 11.00 cu un Coffee break la Biblioteca Municipală Făgăraș (în incinta Cetății Făgăraș), după care la ora 12:00 va începe conferința de presă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

rammstein

Acum 3 ani

n-au sarit romanii verzi !!!..ca ne fura europa tara ???..o cara cu roaba la straini,la soros...acum lasam gluma deoparte ...FELICITARI !!!..normal tara fagarasului dateaza de prin secolul XII-lea!....poate asa vom face autostrada fagaras -sibiu ..!!!!...sa legam tara fagarasului de west,de lumea civilizata....
Raspunde

Donald

Acum 3 ani

...vine si doamna Bica ???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus