Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Copșa Mare are site de turism. Mult peste nivelul celorlalte din Sibiu

Copșa Mare are site de turism. Mult peste nivelul celorlalte din Sibiu

Un cuplu format dintr-un ceh și o olandeză au realizat în Copșa Mare un proiect turistic despre care a scris inclusiv Financial Times. Site-ul copșamare.life se adresează turiștilor străini care vor să se refugieze în natură, în mijlocul unei comunități primitoare de undeva din Transilvania. ”Ajutând localnicii să muncească pe întreaga perioadă a anului, pentru a le oferi un trai onest, aici, acasă. Aceasta este singura soluție pentru a face Copșa Mare prosperă din nou”, scrie pe site-ul Copșamare.life. Pe site sunt prezentate câteva familii care pot primi în casele lor turiști din toată lumea. ”Sile Moga oferă pat și masă în Copșa Mare, nr. 122 într-o casă de lemn construită în 2018 de un tâmplar din localitate. Un loc într-adevăr local în care sunt bine venite familii de până la șase membri”, scrie pe site. De astfel de prezentări au parte și alte familii: la Schneider poți primi cremă de lapte, brânză și iaurt. Familia Bica are miere și sunt buni pictori de icoane, iar familia Marietei Cocoș produce delicioase dulcețuri și tot felul de băuturi de fructe.

copsa mare

Copșa Mare purta pe vremuri numele Căpușul Mare (în dialectul săsesc Grisz-Kopesch, Grîskôpeš, Kopeš, în germană Gross-Kopisch, Großkopisch, în maghiară Nagykapus) și este un sat în comuna Biertan.

Comună liberă a vechiului Fundus Regius, Copșa Mare stăpânea cele mai întinse și renumite plantații viticole din Țara Vinului. La începutul secolului al XIV-lea slujbele erau oficiate într-o bazilică gotică cu trei nave, însă un document din 1283 aduce cu sine ipoteza existenței unei bazilici mai vechi. Făcea parte din "Terra Medies" (sursa wikipedia)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

nobody like everybody

Acum 3 ani

Ha-ha-ha-ha-ha! Cum mă ? Ia mai ziceti o data! Are un site mai tare decat Sibiul! Mua -ha-ha-ha-ha! Băi, are site DAR NU ARE OBIECTIVE TURISTICE ! E o frectie internetica! Ce cretinie! Sa promovezi nimic, dar frumos! Si sa te la zi cu asta! Noaptea minții!
Raspunde

filip

Acum 3 ani

Are dreptate omul. Nu mi-a mai fost dat sa vad un site de promovare fara obiective turistice :)) Ca l-au facut unii care habar n-au e una, dar ca TS sa-l mai si promoveze e chiar demential :))
Raspunde

S

Acum 3 ani

Asa zici tu, ca nu are? Dacă nu sunt pe gustul tău astea (peisajele din zona aia, satele săsești) nu înseamnă că toți sunt ca tine. Nici nu trebuie sa atragă sute de mii de oameni, ajung sute sau mii. Felicitări, ai mentalitate de guvernant care se ocupa sau s-a ocupat de turismul din România. Genul de om care nu vede nimic interesant în zone din care francezii sau spaniolii ar scoate turism din piatra seaca. Și nu vorbesc de sate săsești, aia ar face turism de succes și în Teleorman.
Raspunde

viorel

Acum 3 ani

Deci prostia asta de blog o considera cei de la Turnul Sfatului 'mult peste site-urile de turism din Sibiu'? Oare la care a facut referire? Sa compari asa ceva cu, de exemplu, site-ul de turism al primariei este o insulta. Blogul respectiv este facut in wix.com, adica online cu templeturi gratis, deci de amatori si nu este un site de turism. Vrea sa promoveze cateva familii din Copsa. Foarte frumoas din partea lor, dar nimic mai mult.
Raspunde

Marian

Acum 3 ani

Pentru cine nu a fost în zonă, recomand din suflet! Peisaje extraordinare, oameni și mai și... A nu se confunda cu Copșa Mică... Între cele două localități sunt 39 km!, Copșa Mare fiind lângă Biertan!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus