Duminică,
28.02.2021
Partial Noros
Acum
3°C

Proiectele maratonului (3). Un sediu stabil pentru voluntarii Asociației de Poveste

Proiectele maratonului (3). Un sediu stabil pentru voluntarii Asociației de Poveste

De doi ani își dedică majoritatea zilelor, resurselor și sufletelor lor micilor copilași fără familii. Merg prin centrele de plasament ale județului Sibiu și îmbrățișează copii, le dau sfaturi, le arată compasiune și se joacă cu ei. Din păcate însă, voluntarii Asociației de Poveste nu au un loc al lor, unde să se regrupeze, să discute și să pună la cale cele mai inspirate planuri pentru micuții pe care îi iubesc atât de mult. Tocmai de aceea, proiectul înscris anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu se referă la găsirea unui astfel de spațiu, un sediu al celor aproape o sută de voluntari.

Cei care petrec perioade îndelungate de timp alături de copiii instituționalizați, au nevoie de cele mai multe ori de instruire constantă și, mai ales, de oameni care îi înțeleg și care pot să îi asculte – un loc sigur în care cu toții trec prin aceleași lucruri, în care pot schimba păreri, experiențe. În cadrul Asociației de Poveste există la momentul actual 80 de astfel de persoane care, voluntar, merg în fiecare săptămână în centrele de plasament din județul Sibiu și petrec timp cu copilașii.

Pentru aceștia, reprezentanții asociației sibiene și-au propus să strângă anul acesta 15.000 de lei, bani cu care vor plăti chiria unui sediu în care își vor desfășura activitatea. În clădirea pe care o vor alege, voluntarii asociației vor putea să beneficieze de întâlniri de grup și individuale pentru formarea constantă a acestora.

„Prin intermediul proiectului de anul acesta ne dorim să creștem valoarea echipei noastre de voluntari și impactul pozitiv pe care aceștia îl au asupra copiilor din centrele de plasament. Majoritatea persoanelor care fac parte din organizația noastră nu au pregătire în lucrul cu tinerii. De aceea au nevoie de formare și îndrumare constantă”, spune Carmen Bucșa, directorul Asociației de Poveste.
Un astfel de spațiu este esențial, arată Carmen, întrucât voluntarii au o nevoie constantă de consiliere, viața în centrele de plasament nefiind una ușoară nici pentru copii, însă nici pentru cei care merg săptămână de săptămână acolo.

„Specifice voluntariatului în centrele de plasament sunt: gradul ridicat de încărcare emoțională și provocările întâmpinate în lucrul cu copiii și tinerii care s-au confruntat cu traume. Activitatea noastră implică o încărcătură emoțională mare, așadar sunt necesare întâlniri periodice atât de grup cât și individuale, pentru cei 80 de voluntari. De aceea, Asociația De Poveste are nevoie de un spațiu dedicat, pentru a organiza întâlniri de formare, atât de grup, cât și individuale, pentru ei. Un cadru restrâns și privat în care să desfășurăm aceste activități de dezvoltare a echipei rezolvă și problema caracterului confidențial al informațiilor pe care le abordăm”, explică tânăra.

Banii strânși la maraton ar urma să le ajungă reprezentanților asociației pentru a acoperi zece luni de chirie și utilitățile pe aceeași perioadă.

Acesta este doar unul din cele 40 de proiecte acceptate anul acesta în cadrul Maratonului Internațional Sibiu. Pentru lista completă a cauzelor, precum și modalitățile prin care puteți să susțineți proiectul preferat, intrați pe site-ul oficial al Maratonului Internațional Sibiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus