Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

ISU Sibiu: Exercițiu de amploare, mâine, la primărie

ISU Sibiu: Exercițiu de amploare, mâine, la primărie

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu desfășoară mâine, 27 februarie, de la ora 11.00, un exercițiu de amploare, la sediul Primăriei municipiului Sibiu, din Piața Mare.

Potrivit reprezentanților ISU Sibiu, simularea are ca scenariu un incendiu produs la ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu, generat de afectarea instalației electrice a construcției, în urma prăbușirii parțiale a acoperișului, sub greutatea masivă a zăpezii. De asemenea, mai multe victime au fost surprinse în clădire și nu se pot evacua. Pe lângă sediul primăriei, scenariul prevede faptul că sunt afectate și clădiri administrative și individuale aflate în vecinătate.

În urma extinderii incendiului, ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu se va inunda cu fum și gaze toxice, situație simulată cât mai real posibil prin folosirea fumigenelor. Vor fi montate corturi de prim ajutor și triaj în proximitatea obiectivului incendiat.

ISU Sibiu recomandă cetățenilor care tranzitează zona centrală să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor aflate la fața locului. De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, participanții la trafic sunt atenționați să ia măsuri de conduită preventivă.

Exercițiul se desfășoară în colaborare cu Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Sibiu, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Crucea Roşie Sibiu și Poliţia Locală Sibiu.

foto ISU Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus