Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Peste 300 de copii și tineri au fost în plasament, la Sibiu, anul trecut

Peste 300 de copii și tineri au fost în plasament, la Sibiu, anul trecut

Peste 300 de copii și tineri au fost găzduiți într-una din cele șapte unități de asistență socială pentru protecția copilului sau a copilului și familiei din Sibiu, în anul 2018.

Potrivit rapoartelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, 314 copii și tineri au ajuns în plasament pe tot parcursul anului 2018. Dintre aceștia 18 au fost înregistrați în centrul maternal.

„În cele șapte unități de asistență socială pentru protecția copilului/copilului și familiei, respectiv centru de plasament, centru de plasament pentru copilul cu dizabilități, centru maternal și centru de primiri în regim de urgență din județul Sibiu, au fost găzduiți în anul 2018 un număr de 314 copii și tineri. Dintre aceștia, 296 au fost în CP, CPCD și CPU, iar 18 în centrul maternal, până la data de 31 decembrie”, se arată în raportul DGASPC Sibiu.
Copiii și tinerii din plasamentul sibian din 2018 au avut vârste cuprinse între 3 și 23 de ani. Potrivit reprezentanților direcției sibiene, dacă tinerii urmează o anumită formă de învățământ, au dreptul să rămână în protecție specială până la vârsta de 26 de ani.

 

Foto: arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus