Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

Primăria se îngrijește de “Sfintele sărbători de Paști“ cu “dor de primăvară“, “pricesne“ și “țuru“

Primăria se îngrijește de “Sfintele sărbători de Paști“ cu “dor de primăvară“, “pricesne“ și “țuru“

25.000 de lei, fără TVA, este suma pusă la bătaie de către a doua cea mai mare primărie a județului, pentru a organiza trei spectacole cu ocazia “Sfintelor sărbători de Paști“.

Bugetul pus la bătaie de Primăria Mediaș are obiective cât se poate de clare: organizarea a trei spectacole în Mediaș, în date diferite, cu denumiri diferite, dar cu același ansamblu popular și, aproximativ, aceiași interpreți pe scenă. Astfel, potrivit anunțului de selecție de ofertă lansat de Direcția pentru cultură și sport din cadrul Primăriei Mediaș, primul spectacol ar urma să poarte numele “Dor de primăvară“, urmând să aibă loc la Sala Traube în 10 martie. Cei care vor câștiga contractul pus la bătaie de administrația din Mediaș vor trebui să aducă pe scenă Ansamblul Purtata din Mediaș, însoțit de interpreții Eugenia Banea, Luminița Dejan, Costel Popa, Aurelian Suciu și Cosmin Fulea. Prezentatoarea evenimentului trebuie să fie Eugenia Păucean.

Cel de-al doilea spectacol trebuie organizat pe 21 aprilie, tot în Sala Traube, iar pe scenă este cerut tot Ansamblul Purtata și tot Angela Păucean – prezentatoare. Spre diferență de primul concert, interpreții ceruți sunt trei: Aurelian Suciu, Dănuț Filuț Tabără și Emilia Muntean.

În fine, Jocul tradițional “Țuru“ este deumirea celui de-al treilea spectacol cerut de administrația din Mediaș pentru ziua de 28 aprilie 2019, de data aceasta în cartierul Moșnei. Ansamblul Purtata este cerut și pentru acest spectacol alături de Cununa Blăjelului, dar prezentatoarea trecută în caietul de sarcini este Florina Neagu. Interpreții pentru cel de-al treilea spectacol reprezintă un mix al celor care urcă pe scenă anterior: Emilia Muntean, Dănuț Filuț Tabără și Costel Popa.

Reprezentanții Direcției de cultură din cadrul Primăriei Mediaș vor acorda contractul celui care solicită cea mai mică sumă. Cu toate acesta, rămâne la latitudinea celui care va oferta Primăria din Mediaș dacă va cere toți banii după primul spectacol sau, la final. “Depunerea ofertelor se poate face pentru serviciile artistice solicitate astfel: a) numai pentru serviciile prevăzute la poziția I (adică primul spectacol – n.r.), numai pentru serviciile prevăzute la poziția II sau numai pentru serviciile prevăzute la poziția III; b) Cumulat pentru serviciile prevăzute la poziția I, poziția II și poziția III“, se mai arată în documentația procedurii de atribuire.

Termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru ziua de 6 martie 2019, cu patru zile înainte de ziua în care ar trebui organizat primul concert.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus