Miercuri,
01.12.2021
Parțial Noros
Acum
3°C

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a participat la Conferința Internațională a Primarilor care a avut loc în Israel

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a participat la Conferința Internațională a Primarilor care a avut loc în Israel

La invitația Ministerului Afacerilor Externe din Israel și a Congresului American al Evreilor, primarul municipiului Sibiu,  Astrid Fodor a participat în perioada 24-28 februarie la cea de-a 33-a Conferință Internațională a Primarilor care a avut loc în Israel, în orașele Tel Aviv și Ierusalim.

Conferința organizată în parteneriat cu Federația Autorităților Locale din Israel a adus împreună conducători de administrații locale din mai multe țări ale lumii, firme israeliene și multinaționale care activează în domeniul high tech, al energiei și al ciberneticii și experți în dezvoltare urbană pentru a discuta viitorul orașelor, în pas cu realitățile și provocările secolului XXI. Printre temele atinse în workshop-urile și prezentările Conferinței se numără dezvoltarea economică a comunităților locale, siguranța populației, probleme de securitate, siguranță cibernetică, dar și modul în care administrațiile locale preiau impactul problemelor de la nivel național.

La Conferință au participat primarii orașelor Banja Luka /Bosnia și Herzegovina, Batumi/ Georgia, Belgrad/Serbia, Beverly Hills/SUA, Buzău/România, Blantyre/Malawi, Celje/Slovenia, Cotonou/Benin, Entebbe/Uganda Imperia/Italia, Montevideo/Uruguay, Lalitpur/Nepal, Kyiv/Ucraina, Belmopan/Belize, Pittsburg/SUA, Portland/SUA, Sabac/Serbia, San Pedro/Belize, Soaw/Burkina Faso, Taipei/Taiwan, Tirana/Albania, Vicente Lopez/Argentina, Veron Punta Cana/Republica Dominicană.

lucrările conferinței - Primăria Tel Aviv

Agenda evenimentului a fost construită astfel încât participanții să cunoască provocările cu care se confruntă administrația orașelor din Israel, dar și soluțiile identificate pentru a gestiona aceste probleme. Delegația de primari a fost însoțită pe tot parcursul programului Conferinței de Președintele Congresului American al Evreilor, Jack Rosen și de vicepreședintele acesteia, Munr Kazmir.

Primarii au fost primiți de primarul orașului Ierusalim,  Moshe Lion și de primarul orașului Tel Aviv,  Ron Huldai. Aceștia au prezentat modul de gestionare a orașelor conduse de ei și a principalelor a servicii edilitare. În Tel Aviv, delegația de primari a vizitat centrul de comandă pentru siguranța publică. A urmat o întâlnire cu primarul orașului Haifa, Einat Kalisch-Rotem, care a continuat seria de schimburilor de experiență.

Primarii au fost primiți pentru o vizită și la Ministerul Afacerilor Externe de adjunctul Ministrului,  Tzipi Hotovely. De asemenea, o întâlnire relevantă a fost cea cu fostul Prim-ministru al Israelului, Ehud Olmert.

Primarul Astrid Fodor împreună cu fostul Prim-Ministru al Israelului, dl Ehud Olmert

“A fost o experiență utilă pentru că prezentările primarilor participanți au fost foarte aplicate pe probleme concrete cu care se confruntă. Din discuțiile cu primarii gazdă, dar și alți primari participanți am realizat din nou cât de importantă este descentralizarea pentru administrația locală și cât de mult mai este de făcut în România în această direcție. Un primar trebuie să aibă libertatea de a lua deciziile cele mai potrivite pentru comunitatea sa, adaptate la realitatea și specificul orașului pe care îl conduce” (Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu)

O zi a fost dedicată întâlnirilor cu firme israeliene sau multinaționale care oferă produse și servicii pentru administrarea orașelor, acestea fiind prezente în cadrul evenimentului expozițional Muni Expo. Peste 100 de firme au oferit vizitatorilor de la soluții digitale pentru asigurarea serviciilor publice și până la dotări funcționale și estetice pentru mobilarea spațiilor publice.

Ultima zi a fost rezervată vizitei la Centrul Peres din Tel Aviv care se concentrează pe inovare și menținerea păcii în zonă, iar apoi la baza aeriană “Tel Nof” din Tel Aviv.

primarul Tel Aviv, dl Ron Huldai - primarul Astrid Fodor primarul orașului Kyiv, Ucraina, dl Vitaliy Klitschko- primarul Astrid Fodor - primarul Buzăului, dl. Constantin Toma primarul Astrid Fodor împreună cu primarul Haifei, dna Einat Kalisch-Rotem primarii din Slovenia, Argentina, Serbia, președintele AJC Jack Rosen, primarul Astrid Fodor bursa de mărfuri Tel Aviv centrul de comandă pentru siguranță publică, astrid fodor Tel Aviv primarii din Slovenia, Argentina, Serbia, președintele AJC Jack Rosen, primarul Astrid Fodor (1)

Comentarii

5 comentarii

Ion ionescu

Acum 2 ani

In Sibiu toate sunt bune si frumoase, mai era nevoie doar sa se plimbe doamna primar. Ce mizerie!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ISIDOR

Acum 2 ani

Cu ce folos ?? vizita pe banii contribualilor in tara blestemata !
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

in ce limba a vorbit fdgr ista fodor?idis,germana,maghiara sau romana veche? excursii excusii si nimic concret pentru sibiu
Raspunde

Bondica Abumeyangu

Acum 2 ani

Babab proasta ai timp de plimbari da sa faci ceva pt suporterii sibieni nu ai timp si va faceti de rahat ca fiind cea mai slaba administratie de la Condurat incoace.Imi pare rau Babuto ca te-am votat.F.M.M
Raspunde

Huiduma

Acum 2 ani

Sa speram ca baba nu va mai candida, e vai de Sibiu cu ea in frunte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus