Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Val de plângeri pentru un copil de clasa a 4-a la ”Goga”. Poliția a deschis dosar penal

Val de plângeri pentru un copil de clasa a 4-a la ”Goga”. Poliția a deschis dosar penal

Mai mulți părinți ai căror copii studiază la una din cele mai căutate școli din Sibiu au depus plângere la poliție împotriva unui elev de clasa a 4-a care și-ar agresa fizic și verbal colegii. Pe de altă parte, mama băiețelului acuzat spune că acesta a fost marginalizat și agresat la rândul lui, fiind nou în clasă și de altă etnie.

De câteva zile, în interiorul unei clase de a 4-a din Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu s-a născut o situație conflictuală care ia amploare. Un elev este acuzat că și-ar teroriza colegii de clasă. În încercarea de a aplana conflictul și de a-și proteja copiii, mai multe mame au început să meargă la școală și să stea cu elevii în timpul pauzelor.

„Fiul meu e în clasă cu băiatul respectiv, dar plângeri sunt și din alte clase. Am poze cu zgârieturi și vânătăi pe copilul meu, dar nu e singurul caz. Îi mângâie, îi agresează și pe alți copii… am strâns semnături de la toți părinții pentru că nu se mai poate așa. Mai nou nu ne mai lasă să intrăm nici în școală. Înainte intram în pauze în școală și stăteam pe hol pentru că atunci se întâmplă lucrurile acestea, dar acum nu ne mai lasă. Este agresiv fizic și verbal, îmi înjură copilul, îi lovește pe alții, unui elev i-a băgat un creion în burtă, iar băiatului meu îi e frică să mai meargă la școală. Așa că am depus plângere la poliție și încercăm pe toate planurile să rezolvăm această problemă”, spune mama unui coleg de-al băiatului, care a dorit să-și păstreze anonimatul.
Situația a fost confirmată de reprezentanții Poliției Sibiu.

„În ultimele zile, la sediul Poliției Municipiului Sibiu s-au prezentat mai multe persoane care au reclamat faptul că un minor ar fi agresat fizic și verbal mai mulți colegi din cadrul unității școlare al cărei elev este. Date fiind aspectele sesizate, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a se stabili situația de fapt  în vederea aplicării  măsurilor legale în consecință”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Există două părți ale poveștii. „Fiul meu a fost marginalizat”

Contactată de reporterul Turnul Sfatului, mama băiețelului acuzat de agresiuni spune că acesta este la rândul său victima bullying-ului, fiind mutat recent la ”Goga” și că atitudinea negativă nu ar veni doar din partea elevilor, ci și din partea părinților lor.

„Lucruri de genul acesta se întâmplă în toate școlile și nu este neapărat conducerea școlii de vină. Sunt stimulente de afară și noi am simțit-o din plin. Un părinte s-a plâns că băiețelul ar fi intrat la școală cu șpagă. Dacă la început pornim cu așa ceva și nu se poate discuta la ședința cu părinții, înseamnă că sunt oameni rău intenționați. Au fost și la serviciul soțului meu, copilul meu a fost hărțuit și agresat și pe stradă… acum măsuri se iau, dar ar fi bine ca și părinții să aibă răbdare. Am fost la inspectorat și aș putea să merg și mai departe, pentru că sunt lucruri legate și de etnie, hărțuire și discriminare asupra întregii familii. Băiatul meu a venit acasă și mi-a spus că îi e frică să meargă la școală pentru că a fost amenințat. Am primit chiar acum o amenințare din partea unei mămici că dacă se mai întâmplă ceva ea îmi ia copilul când iese de la școală și îi dă o mamă de bătaie”, spune femeia.
Conducerea școlii spune că a luat toate măsurile posibile în acest caz, părinții fiind invitați la discuții colective și individuale. De asemenea, a fost solicitată intervenția consilierului școlii, care susține săptămânal ore de consiliere cu elevii.

„Măsurile pe care regulamentul ni le permite, le-am luat. Avem în vedere ambele fațete ale monedei, acesta fiind un lucru pe care l-am explicat și părinților, cu care am purtat mai multe discuții pe această temă. Încercăm în primul rând să găsim o soluție care să îl integreze pe acest elev în colectiv și să dispară definitiv eventualele conflicte care ar putea interveni. Specialistul școlii face consiliere de grup cu elevii odată pe săptămână în sensul preîntâmpinării unui fenomen de bullying, am chemat chiar și un polițist care să expună la ședința cu părinții punctul de vedere al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu”, a transmis Laura Dumitru, directorul CNOG Sibiu.

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

mama leone

Acum 3 ani

De-astia sunt destui si n-are nimeni ce le face!
Raspunde

nobody like everybody

Acum 3 ani

Bine stam! Daca la copii, inca de la aceasta varsta se manifesta ura si discriminarea, ne mai miram de ce se intampla cu adultii. Toti sunt vinovati, si agresorul si agresatii, si scoala si parintii Si eu ma simt vinovat pentru situatii ca acestea. Ma simt vinovat pentru ca poate nu sunt un exemplu bun pentru ceI mici, Uite , stau aici si postez ca un mameluc in loc sa ma implic mai mult in sprijinirea copiilor cu probleme. ... Am deraiat rau toti de la echilibru. In toate. ...
Raspunde

Maria

Acum 3 ani

Părinții în ziua de azi sunt nebuni pe bune. Și daca ii zici unui copil, "pleacă de aici" se face ditamai drama. Voi ați crescut numai în puff dragilor? Sa fim serioși. Nu cred ca voi când ați fost copii nu va mai certați și încăierați. Părerea mea, calmativa oameni buni, sunt copii mai agitați, sunt copii mai cuminți dar nu trebuie sa marginalizam copii puțin mai rai. Sigur copilul respectiv nu sa dus din senin la celalalt și ia băgat creionul în burta, sigur a mai fost ceva acolo dar nuuuu, copii voștri sunt mici prinți crescuți în castelul Bran. Sunteți penibili, sincer. Specific ca, nu cunosc personal copilul.
Raspunde

B.Utoru

Acum 3 ani

Tanti Maria, după gramatica pe care o știi, ori ai fost și mata marginalizată, ori n-ai prea fost la școală.
Raspunde

saNuFieRau

Acum 3 ani

Saraca limba romana :(
Raspunde

Richter

Acum 3 ani

Agresivitatea nu are ce cauta in scoli, și sunt bine cunoscute problemele pe care le creeaza copiii și mai ales părinții de o anumită etnie in mai multe scoli din Sibiu ... Așa ca , lăsați ipocrizia și stereotipurile dr genul ca toți avem aceleași drepturi,sunt de acord cu egalitatea de drepturi dar și de obligații, ori anumite persoane ai doar drepturi in țara asta, și nu e absolut deloc in regula!
Raspunde

Ecaterina

Acum 3 ani

Doamnă ! Despre ce vorbim aici? Despre un val de plângeri ri împotriva iva unui copil care își agresează colegii zilnic atât verbal cât și fizic. Dumneavoastră transformați un agresor în victimă. Dacă nu cunoașteți personal copilul și situația mai bine vă abțineți de la comentarii. Tot așa putem spune că ce dacă a violat-o pe "X"? L-a provocat. Sau alte situații de genul (a fost numai un exemplu). Nu este nimeni marginalizat aici. Acel copil agresor clar are nevoie de ajutor(din câte văd din acest articol). Si vi se pare că s-a dus din senin la celălalt și "ia băgat" creionul în burtă. Vi se pare normal ca un copil de clasa a IV-a sa recurgă la astfel de metode pentru a-și face dreptate? Oricare i-ar fi fost motivul nu cred ca e normal să facă așa ceva!!! Atunci foarte bine poate folosi și un cuțit că doar a avut motiv. A-ți spune părerea nu înseamnă că ai făcut un lucru bun sau corect. Cuvintele pot ucide de multe ori! Va rog, pe viitor, nu mai tratați cu superficialitate problemele altora!!!
Raspunde

dnaGoGa

Acum 3 ani

Asa este inteleasa "emanciparea" la romani. Nu le mai ajungi la nas nici cu prajina. Sa nu indraznesti sa ii apostrofezi odrasla, dar odrasla poate inclusiv sa agreseze profesorul daca are chef. Daca vreti sa evitati astfel de situatii, uitati-va ce are de oferit scoala Finlandeza. De exemplu, atat elevii cat si parintii sunt monitorizati in deaproape de psihologi. Toti copiii sunt egali, nu exista diferente, nu exista spagi, nu exista preferinte. Prin contract orice copil poate fi exclus din scoala daca ROI-ul nu e respectat.
Raspunde

yyy

Acum 3 ani

sunt monitorizati, dusi in excursii, consiliati. pentru multe mii de euro pe an...
Raspunde

Georg

Acum 3 ani

Acesta este doar vârful aisbergului, copilul pare a fi mult mai agresiv decât reiese din articol. Mama respectivă afirmă ceva foarte grav: "îi mângâie". Să sperăm că nu este și exhibiționist, ca să nu fie tabloul complet. Trebuie intervenit acum, până nu este prea târziu. Nu doar părintii copilului sunt responsabili pentru un asemenea comportament, dar și școala și inspectoratul.
Raspunde

ioio

Acum 3 ani

sunt scoli in Sibiu in care atat elevii cat si parintii sunt monitorizati indeaproape de psihologi. Toti copiii sunt egali, nu exista concurenta intre ei, si nici parintilor nu li se acorda posibilitatea sa isi etalieze "intelepciunea". La fel, in cazul nerespectarii ROI, contractul de scolarizare se intrerupe, si copilul pareseste institutia de invatamant. Si ne mai miram ca ajung elevii sa se bata prin parcuri, sau sa bata profesori in scoala. Cam asta e rezultatul invatamantului romanesc.
Raspunde

...

Acum 3 ani

Intotdeauna exista si copii problema. Ei nu sunt rezultatul invatamantului romanesc ci al familiei/societatii si al problemelor de sanatate la unii. Faptul ca dumneata vrei sa faci reclama afacerii finlandeze care pur si simplu se poate descotorosi de orice elev care nu respecta regulile lor in timp ce invatamantul de stat este obligat sa faca ceva si pentru aceia, nu da mai mare greutate cuvintelor aruncate pe aici. Incearca te rog sa vezi intregul tablou si nu ne mai impinge in ochi reclama gratuita
Raspunde

Mircea v

Acum 3 ani

Ioio, acea școală își alege copii. Ii alege doar pe aia cuminți, ceea ce înseamnă că practica o formă de discriminare. Așa că las-o baltă, și lasă reclama falsa.
Raspunde

John al glanetasului

Acum 3 ani

ioio - eu daca as fi un ONG hotarat sa integrezi romii as trimite 5-10 copii din astia "de etnie" usor defavorizati si le-as plati scoala din asta nordica din Sibiu (Finlandeza). Is tare curios cum ar reactiona conducerea scolii...oare ii primeste? sau cum ar evita acuzatiile de discriminare? dar ceilalti parinti ce pana atunci isi credeau copii "de specie superioara" ????
Raspunde

Un dac liber

Acum 3 ani

Copilul ar trebui evaluat psihologic si institutionalizat intr-o scoala ptr copii cu nevoi speciale. Protectia copilului ar trebui sa se auto-sesizeze si faca o analiza mediului extra-scolar in care acesta creste. Da, copilul respectiv o fi fost marginalizat si abuzat, dar asta in interiorul satrei/familiei. Si uite asa, in loc sa educam noi minoritatile, ne educa ele pe noi, ascunse dupa paravanul unor vorbe goale (integrare, discriminare, minoritati) fluturate si sustinute de niste dezorientati cu minti si mai goale.
Raspunde

Anca P

Acum 3 ani

Asta se intampla pentruca scoala "de excelenta" sau de orice fel din Romania trateaza problemele de bulling cu intelepciunea strutului: se face ca nu le vede cu capul ascuns in nisip , si așteaptă fie sa treaca, fie sa explodeze. Ceea ce nu ar trebui sa fie posibil, dar in Romania este! Si atunci parintii considera ca e timpul sa intre in scena, fiecare cu interesul propriu. Asta este normal sa se intample!
Raspunde

Anca P

Acum 3 ani

Solutia nu este sa impartim si separam copiii in scoli de excelenta si ajutatoare sau chiar de corectie! Putem constientiza ca scoala este doar o etapa scurta in viata copiilor nostri, noi romanii? Dupa 12 ani de scoala copiii nostri SE VOR INTILNII IN SOCIETATE si vor trebui sa coabiteze cu ei. Cum ii vom mai proteja atunci pe copii nostri? Vom stabili cartiere, sosele, institutii pentru noi si altele pentru ei. De asta este nevoie de integrare! Unde emigreaza romanii? In tari unde problema asta era rezolvata, si tocmai penruca acolo " se poate trai"! De ce sunt rau vazuti romanii pe unde ajung? Pentruca duc cu ei aceasta ideologie si pentruca le repun in brate altora aceasta problema pe care ei si-au rezolvat-o de mult, iar noi nici nu vrem sa o privim in față. Nu meritam ceea ce ne imaginam ci ceea ce facem!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus