Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Premieră națională: Prima întâlnire a comunităților Slow Food din România se ține la Sibiu

Premieră națională: Prima întâlnire a comunităților Slow Food din România se ține la Sibiu

Slow Food Sibiu împreună cu Asociația My Transylvania organizează în perioada 22 și 24 martie prima întâlnire a comunităților Slow Food din România.

Slow Food este o mișcare internațională, activă în peste 160 de țări, care militează pentru protejarea resurselor și a patrimoniului local având unul din principiile de bază folosirea mâncării locale, de sezon.

Cele 13 comunități din România se reunesc pentru prima oară de la înființare, onorând astfel programul European Region of Gastronomy.

”Fiecare comunitate în parte vine la Sibiu cu o serie de produse proprii și vor exista preparate la vânzare sau care vor putea fi degustate. Spre exemplu, cine e curios va putea încerca prăjitura cu cânepă din Moldova numită juflă”, a explicat Cristi Cismaru, organizatorul evenimentului
Pe lângă lansarea proiectului Chef Alliance în România pentru bucătarii care sunt deja membrii Slow Food, programul cuprinde evenimente pe parcursul a trei zile:
22.03.2019 (Vineri): Conferință - Slow Food și Slow Travel / Casa Artelor—Piața Mică (15:00 - 18:00)

23.03.2019 (Sâmbătă): Piață indoor cu produse emblematice ale comunităților din România / Casa Artelor—Piața Mică (12:00 - 16:00)

24.03.2019 (Duminică): Ateliere culinare și tur de cultură gastronomică / Muzeul ASTRA - Dumbravă (11:00 - 14:00)

Deși reprezintă o premieră națională, evenimentul nu face parte din programul oficial al proiectului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

”Noi am vrut ca acest eveniment să aibă loc la Sibiu tocmai pentru a onora programul European Region of Gastronomy, altfel el se putea desfășura fără probleme în București sau în altă parte, însă el nu a fost inclus pe agenda oficială a programului”, a mai declarat Cristi Cismaru.

În aceiași perioadă asociația My Transylvania va organiza și alte evenimente culinare cu bucătarii invitați, acestea fiind prezentate deja online pe www.eat-local.ro.

Întâlnirea Slow Food din Sibiu este organizată în parteneriat cu Muzeul ASTRA și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus