Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
19°C

Arthur Meizel, antrenor la PUMA: „Sportul m-a făcut omul din prezent”

Arthur Meizel, antrenor la PUMA: „Sportul m-a făcut omul din prezent”

Cu o experiență de peste 16 ani în artele marțiale, Arthur Meizel se bucură că acum reușește să le insufle și altora pasiunea lui pentru Taekwon-Do. Își continuă activitatea de sportiv și, totodată, antrenează două grupe de copii de la clubul Puma, pentru care are și un sfat de urmat zilnic: „Țintește spre sport și spre disciplină! Fii cea mai bună versiune a ta în fiecare zi!”. Și vorbește din proprie experiență, pentru că pe el sportul l-a făcut omul care e în prezent.

De 10 ani membru al lotului național al României de Taekwon-Do, multiplu campion național, campion european, medaliat în numeroase competiții europene și internaționale, Arthur Meizel este în prezent sportiv activ, instructor și arbitru național de Taekwon-Do. A terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport în anul 2014, continuând cu un masterat în același domeniu, în anul 2016.

„Artele marțiale reduc gradul de agresivitate”

Este din Hunedoara, dar de 3 ani s-a mutat la Sibiu, iar acum are șansa să îi învețe și pe alții tainele artelor marțiale. „Deși am fost mereu în lumea sportului, până de curând eu am fost cel antrenat, pregatit atât pentru competitii, cât și pentru viață. În prezent, am ocazia să modelez și să contribui la dezvoltarea micilor luptători de la Puma. Sincer, văd o reflecție în ei, o schimbare din bine în mai bine. Spun acest lucru deoarece în urmă cu ceva timp am susținut în lucrarea de licență că „artele marțiale reduc agresivitatea”, printr-un studiu făcut practicanților de Taekwon-Do, la momentul absolvirii Facultății de Educație Fizică și sport. Deși atunci erau doar date prea puțin semnificative, acum pot spune cu tărie ca DA, artele marțiale reduc gradul de agresivitate”, spune sportivul și antrenorul de Taekwon-Do. A văzut acest lucru în fiecare copil pe care a avut ocazia să-l pregătească, pentru care are și un îndemn de urmat în fiecare zi.  „Țintește spre sport și spre disciplină! Fii cea mai bună versiune a ta în fiecare zi!”.

„… acest sport creează o personalitate puternică și te pregătește pentru viața adultă”

Arthur Meizel (3)

În prezent, antrenează singur o grupă de 10 copii și alături de Ciprian Banea, vicepreședintele clubului Puma, o altă grupă de 28 de copii. Marea lui satisfacție e că poate să îi ajute pe cei mici să își modeleze comportamentul prin intermediul sportului. „Să lucrezi cu copiii este cel mai frumos lucru. E foarte interesant să vezi evoluția acestora și să modelezi un comportament. Consider că acest sport creează o personalitate puternică și te pregătește pentru viața adultă. Chiar eu pot spune că sunt un exemplu concret al acestui lucru”, spune Arthur Meizel.

„Sportul m-a făcut omul din prezent”

Pentru el, sportul e un mod de viață. Îl ajută să se dezvolte pe toate planurile și în viața de zi cu zi, iar experiența dobândită de-a lungul anilor l-a făcut să descopere și cheia succesului.

„Indiferent de sportul practicat, consider că trebuie să existe implicare și perseverență. Aceasta este cheia succesului. Taekwon-Do este o pasiune pentru mine. E sportul pe care îl practic încă din copilărie și care m-a făcut omul din prezent. M-a învățat ce înseamnă disciplina, performanța, motivația, eșecul, ce înseamnă să ai un spirit competitiv și de echipă”, a mai spus antrenorul.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus