Joi,
29.09.2022
Ploi Usoare
Acum
18°C

Interviu cu managerul general al Continental Sibiu, Oswald Kolb: Stabilitate, infrastructură și românii să nu mai plece din țară

Interviu cu managerul general al Continental Sibiu, Oswald Kolb: Stabilitate, infrastructură și românii să nu mai plece din țară

Scandalurile politice din România, trendurile pe alocuri în scădere din zona automotive pe plan internațional, desele schimbări legislative din țara noastră, fuga românilor din țară și expansiunea Continental Sibiu sunt câteva dintre subiectele atinse de Oswald Kolb în interviu acordat ziarului nostru.

 

Dumneavoastră prezentați public planuri pentru următorii 4-5 ani, în timp ce noi vedem știri îngrijorătoare din zona automotive pe plan internațional. Ce provocări are Continental Sibiu în anii următori?

Noi, la Continental, cu siguranță că atunci când facem planuri de viitor ne gândim cu minim cinci ani în avans. Și cu siguranță ne așteaptă multe provocări la Sibiu în perioada următoare. Dacă mergeți la locația noastră veți vedea că în acest moment, pe ambele părți, se construiește intens. Ori, când construim pe toate părțile înseamnă că suntem în creștere, ceea ce va duce, cu siguranță, la noi angajări. Deci, ne dezvoltăm afacerile la Sibiu și acestea sunt provocările noastre principale în anii care urmează. Dar, cu siguranță, există provocări în industria automotive și pe plan internațional, în această perioadă cifrele par să fie în scădere, ceea ce înseamnă că trebuie să fim mai atenți la costuri, să controlăm mai bine cheltuielile și să fim mai productivi, mai eficienți.

 

În Sibiu e greu să mai găsești pe cineva care să nu aibă vreun membru al familiei angajat la Continental. Ar trebui să ne îngrijorăm din acest punct de vedere, de interdependența aceasta Continental-Sibiu în contextul schimbărilor internaționale?

Îngrijorare? Nu... Îngrijorare este un cuvânt greșit în acest caz. Însă, cu siguranță, drumul nu este întotdeauna însorit. În general, cam asta le spun și eu oamenilor noștri, Continental nu construiește acum în Sibiu două clădiri noi pe care să le țină goale. Știm foarte bine ce vrem să facem cu ele și vă asigur că nu există niciun plan în scădere. Repet, totuși, urmărim permanent evoluția piețelor internaționale și piețele nu merg niciodată numai într-o direcție. Avem încredere că vom depăși orice situație se va ivi, așa cum am depășit multe altele în trecut.

Continental si ULBS (17)

Săptămâna trecută ați reînnoit legătura puternică cu Universitatea ”Lucian Blaga”. Aveți aceeași legătură și cu Primăria Sibiu? Întreb asta pentru că planurile de expansiune trebuie legate de noi locuri de parcare, noi străzi de acces, infrastructură...

Vă asigur că aceasta este o temă de discuție pe care o am aproape zilnic. Încercăm să avem un dialog permanent. Dacă vă uitați în Zona Industrială a Sibiului la partea pe care o ocupăm noi veți vedea tot mai multe mașini de jur împrejur, străzi tot mai înghesuite, spații tot mai mici. Cu siguranță noi ne putem face treaba care ține de noi, adică să amenajăm parcări, să oferim facilități angajaților, dar în egală măsură depindem de primăria Sibiu să construiască infrastructura potrivită unui proiect de asemenea amploare. Plus că nu este vorba doar despre Continental, mai sunt și alte companii în zonă.

 

Un an precum acesta, în care vedem multe lupte politice, schimbări de ordin economic și financiar la nivelul întregii Românii, vă afectează?

(zâmbește amar n. r.) Cu siguranță monitorizăm situația politică din România. Suntem atenți la ce se întâmplă, dar ca și companie, noi suntem oaspeți aici. Politica le revine românilor, nu este treaba noastră. Noi urmărim lucrurile importante din zona industrială, observăm schimbările și spunem același lucru pe care l-am spus mereu și pe care îl spun multe alte companii: Stabilitatea este esențială pentru România, infrastructura este esențială pentru România și cel mai important lucru este ca românilor să le placă să trăiască în țara lor, să nu mai plece. Din acest punct de vedere Sibiul iese mere în evidență atunci când avem discuții. Sibiul este un oraș atrăgător în acest moment, aici vin oameni din toată țara să trăiască și noi avem nevoie de asta.

Continental si ULBS (27)

Sibiul este atât de atrăgător încât inclusiv dvs. v-ați întors, după mulți ani petrecuți în China. De ce ați revenit la Sibiu și nu v-ați dus în Germania, spre exemplu? Să înțelegem că aveți planuri pe termen lung în orașul nostru?

(râde cu poftă n. r.) Am stat șase ani și ceva în Sibiu, apoi am plecat trei ani în China și vă asigur că dacă nu-mi plăcea aici nu mă mai întorceam. Simt că sunt legat cumva de Sibiu, în place orașul, îmi plac oamenii și pentru un german e chiar ușor să trăiești aici. Ce-mi va aduce viitorul? Dacă mă întreba cineva acum zece ani câți ani am de gând să stau în Sibiu nu aș fi putut spune. Nici acum nu pot, vom vedea, dar vă repet, mă simt oarecum legat de acest oraș.

 

Oswald Kolb și-a început cariera în Continental ca student și a ocupat de-a lungul anilor poziții diferite în aria de producție. După șase ani în care a condus locația din Sibiu 2008-2014, Oswald Kolb a preluat conducerea fabricii Continental din Tianjin, China. În iulie 2017 el s-a întors în orașul nostru, unde a preluat, din nou, Continental Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un cetatean

Acum 3 ani

povesti nemuritoare cu "nemti"...
Raspunde

Richter

Acum 3 ani

Probabil preferi o fabrica cu capital autohton din Teleorman, ca așa ti-a zis Daddy!!! Interesează-te sa vezi ce salarii oferă Continental celor cu studii și câți oameni sunt angajați acolo, apoi vorbește !!
Raspunde

Gabriela

Acum 3 ani

Interesant interviul, multumesc pentru postare.
Raspunde

ion

Acum 3 ani

Pt. cetatean nemtii la Multi Romani le asigura painea cea de toate zilele trebuie sa spui multumesc ca vin si investesc si asigura locuri de munca cred ca tu inca nu ai realizat prea mult sa asiguri niste locuri de munca.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Costi Fagadau

Acum 3 ani

Vrem romani sa ne faca fabrici nu straini care ne fura si ne platesc mizer!
Raspunde

asd

Acum 3 ani

Costi, sigur man, vorbeste cu Dracnea sa rezolve, Auzi, dar spunei ca eventual daca nu rezolva la Sibiu, poate-ti gaseste ceva in Teleorman, ca am auzit ca acolo e raiul pe pamant. Ah, nu este interesant? Pa da ... vezi? De-aia mai bine taceai!
Raspunde

simionescu vali

Acum 3 ani

profesore, dar voi de ce ati plecat de la voi din tara ? ha?! e mana de lucru mai ieftina ...de ce nu te-ai facut serif la tine pe maidan .
Raspunde

S

Acum 3 ani

@simionescu vali O fi mai ieftina, dar e și educata cum trebuie, la distanta la care trebuie... O mulțime de factori. Și e ieftina ca atâta cerem :) cere mai mult. Vezi ce se întâmplă.
Raspunde

S

Acum 3 ani

@costi fagadau Știu ca glumești :)) varianta 2 ar fi...
Raspunde

CHE

Acum 3 ani

Vrăjeală, ei vad doar cifre
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus