Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Sibiul plantează în Gușterița. „Transmitem micilor voluntari iubirea pentru natură”

Sibiul plantează în Gușterița. „Transmitem micilor voluntari iubirea pentru natură”

„Sibiul Plantează!”, acțiune educațională care invită instituțiile de învățământ, dar și organizațiile non-guvernamentale să se alăture unei acțiuni de responsabilizare a copiilor în ceea ce privește protejarea naturii, va avea loc anul acesta în Gușterița.

Perioada 15 martie - 15 aprilie este cunoscută ca fiind luna pădurii. Este perioada în care se vorbește despre importanța acesteia și cum o putem proteja. Iubitorii de natură și de fapte bune se pot implica în acțiuni de împădurire, care se organizează în întreaga țară.

„Prima dată când am vorbit despre acțiuni de împădurire a fost anul trecut în iarnă. Inițial voiam să participăm la o astfel de acțiune în județul Brașov, dar am zis: ce ar fi să organizăm noi una? Și de aici a început totul. La început o joacă, care în câteva zile a prins contur și ne-am luat foarte în serios acest proiect. Ne vedeam seara și în weekend, timp de 4 săptămâni, uneori pozitive, alteori stresate, întâmpinând greutăți, dar în final proiectul a fost o reușită. Așa a început anul trecut campania "Sibiul Plantează!", iar anul acesta o continuăm. Cu inimile deschise și dorința de a împărtăși și a transmite micilor voluntari iubirea de natură, să le oferim încredere și susținere, iar noi am găsit prieteni noi și am generat zâmbete continue”, spun Ioana și Petra, inițiatoarele proiectului.
Sibiul_Planteaza_2019_3

Anul acesta acțiunea se va desfășura în zona Gușterița, în data de 23 martie, unde se vor planta puieți de gorun și paltin pe o suprafață de 4 hectare. Dacă anul trecut am avut alături de noi 300 de voluntari, anul acesta numărul voluntarilor cu siguranță va crește, fiind mult mai multe instituții de învățământ înscrise la campanie.

„Sibiul plantează este o acțiune la care participăm cu plăcere, o provocare pe care Liceul de Artă Sibiu a acceptat-o anul trecut fără a sta pe gânduri și pe care anul acesta o așteaptă cu nerăbdare. Elevii au învățat să respecte natura, mediul, pădurea, copacii. Fiecare moment petrecut în pădure a fost o binecuvântare, am simțit doar energie pozitivă din partea tuturor, mici și mari, dorința tuturor de a fi părtași la această experiență minunată”, spune Mihaela Pastiu, cadru didactic la Liceul de Arte Sibiu.

Sibiul_Planteaza_2019_7

Pe lângă instituțiile de învățământ se alătură acțiunii și organizații non-guvernamentale.

„Asociația We Help, pe lângă dezvoltarea spiritului civic şi de protecție a mediului, își dorește să implice copii care beneficiază de programele noastre sociale în cât mai multe activități frumoase. Pentru noi proiectul a simbolizat longevitatea, sănătatea, frumusețea și chiar compasiunea, iar noi ne dorim prin acest proiect să îi inspirăm pe copii să se implice și să aibă grijă de mediul înconjurător în care trăiesc!" Ioana Dăncăneț, președinte asociația WeHelp Sibiu.

Toate detaliile se pot găsi pe pagina de facebook "Sibiul Plantează" la secțiunea evenimente.

 

Înscrierile se pot face AICI.

Sibiul_Planteaza_2019_4 Sibiul_Planteaza_2019_1

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus