Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Basarabenii din Sibiu vor sărbători Unirea: petrecere, film, joc intelectual și conferință despre alegeri

Basarabenii din Sibiu vor sărbători Unirea: petrecere, film, joc intelectual și conferință despre alegeri

Basarabenii care învață sau locuiesc în Sibiu sunt invitați, la sfârșitul lunii martie, la o serie de evenimente care să marcheze 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Între 26 și 31 martie Asociația Basarabenilor din  Sibiu, organizație non-guvernamentală ce activează din anul 2012, va desfășura Festivalul Cultural "Basarabia".

„Ne propunem să organizăm câteva evenimente, dedicate împlinirii a 101 de ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României, de la 27 martie 1918. Acest festival se află la a noua ediție și are ca scop promovarea culturii și a tradițiilor basarabenilor de peste Prut și stabilirea unei legături mai strânse dintre diaspora basarabeană cu localnicii din Sibiu”, ne-a spus Nicoleta Ciobanu, președintele asociației.
Astfel, pe data de 26 martie, începând cu ora 22.00 va fi organizată „Basarabian Party”, în Cotton Pub. Organizatorii anunță că în local va răsuna muzică autentică din Republica Moldova, mixată de un Dj de peste Prut. Cei care vor dori să intre la petrecere vor achita 10 lei, iar rezervări se pot face la 0752268866.

Pe 29 martie, ora 19.00, la Studioul Astra Film va fi proiectată pelicula „Nuntă în Basarabia", un film regizat de Nap Toader și care îi are în rolurile principale pe Vlad Logigan, Victoria Bobu. Cei doi - un tânăr dirijor din București și o pianistă din Chișinău - s-au căsătorit în România și sunt nevoiți să mai facă o nuntă, de data asta în Basarabia.

Pe 30 martie, ora 13 00, va fi organizat Jocul intelectual „Care-i logica”, la Zoom Café, unde participanții vor fi organizați în echipe, care vor fi supuse unor jocuri de logică.

Iar pe 31 martie, ora 11.00, va avea loc o conferință științifică cu tema „Perspectivele dezvoltării Republicii Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019”. Evenimentul va fi organizat la Continental Forum.

Pe 27 martie 1918 Sfatul Țării din Basarabia a votat unirea cu România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus