Vineri,
01.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Antrenorul Măgurii Cisnădie, fetele cu cel mai bun parcurs: „Handbalul feminin e Cenușăreasa sportului sibian”

Antrenorul Măgurii Cisnădie, fetele cu cel mai bun parcurs: „Handbalul feminin e Cenușăreasa sportului sibian”

Handbalistele din Cisnădie au înregistrat în patru ani de existență o evoluție remarcabilă. După ce au avansat de la Liga a II-a la șanse la podium în doar câțiva ani, Alex Weber spune despre fetele lui că sunt luptătoare și merită din plin să fie promovate.

Echipa de handbal feminin a județului Sibiu, CS Măgura Cisnădie, a câștigat în premieră dreptul de a juca în Cupele Europene. Astfel, sezonul 2018-2019 a devenit oficial cel mai bun din cariera handbalistelor din Cisnădie, pregătite de Alex Weber, Bogdan Niţu şi Bogdan Lucescu. Fetele se află la momentul actual pe locul al IV-lea și urmează să dispute o partidă în Cupa României cu Dinamo, la sfârșitul acestei săptămâni.

Alex Weber a vorbit cu reporterul Turnul Sfatului, pe scurt, despre speranțele pe care le are echipa la podium în acest sezon competițional, mândria de a le fi antrenor fetelor de la Cisnădie, precum și despre cât de apreciat este handbalul feminin în județul nostru.

Un parcurs remarcabil, în doar câțiva ani

Antrenorul sibian a fost alături de sportivele Măgura Cisnădie, încă de la începuturi. Cot la cot, antrenorul și fetele au lucrat constant pentru a ajunge cât mai departe și, iată, acum au mari șanse la podium.

„Eu antrenez echipa aceasta din septembrie 2014, de la început practic. În primul an am jucat în liga a doua și am promovat la baraj. Apoi în 2015-2016 am terminat pe locul 12 în liga întâi, sezonul următor am terminat pe locul al nouălea, iar în ultimul sezon am terminat pe locul al treilea și am mers în Cupele Europene, pentru sezonul 2018-2019, adică sezonul în curs. Am crescut de la an la an”, explică Weber.

Ca orice echipă, Măgura Cisnădie a avut și câteva probleme. Din fericire, antrenorul a reușit să înlocuiască fetele care au plecat din echipă și să le ducă pe acestea până în Cupele Europene. „În primul rând am avut probleme medicale în ultima perioadă. Avem o jucătoare însărcinată, la două jucătoare am renunțat din probleme de disciplină în decembrie, dar iată că în momentul de față suntem pe locul IV în liga națională. Am jucat zece meciuri în Cupele Europene, adică am ajuns în ultimele 16 echipe. Suntem calificați în optimile Cupei României și avem duminică meci pe care sigur o să îl câștigăm”, spune antrenorul.

Întrebat dacă handbalul feminin e un fel de Cenușăreasa sportului sibian, având rezultate dar nu prea multă recunoaștere și suporteri, antrenorul a răspuns pozitiv. „Putem spune acest lucru cu siguranță. Fetele acestea merită să fie promovate mai mult și urmărite pentru că au ajuns foarte departe într-un timp foarte scurt. Această echipă s-a născut din dorința domnului primar Gheorghe Huja de a face performanță în handbalul feminin și alături de el și de toți locuitorii orașului care ne-au susținut am ajuns la un nivel ridicat. Primarul ne-a asigurat toate condițiile necesare, de la sală la condiții de recuperare și tot ce am avut nevoie și pentru asta îi mulțumim”, spune Alex Weber.

Speranța pentru sezonul acesta este ca fetele să ajungă înapoi pe podium și să ocupe locul al treilea. Duminica aceasta vor juca cu Dinamo București, în Cupa României, la ora 17:30.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus