Vineri,
27.01.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

FDGR, în Raportul SUA privind drepturile omului: „Vâlcov, Pop și Olguța Vasilescu au făcut declarații disprețuitoare”

FDGR, în Raportul SUA privind drepturile omului: „Vâlcov, Pop și Olguța Vasilescu au făcut declarații disprețuitoare”

Declarațiile sau postările publice de pe Facebook ale unor politicieni au atras atenția Departamentului de Stat al SUA, care i-a menționat în Raportul pe țară privind dreturile omului pentru anul 2018. 

Raportul despre România are 39 de pagini, oficialii americani menționând faptul că problemele legate de respectarea drepturilor omului sunt legate de corupția constantă la nivel oficial și violența împotriva rromilor. „Justiția a făcut pași pentru urmărirea penală și condamnarea oficialilor care au comisabuzuri, însă autoritățile au întâriziat în ceea ce privește procedurile care implică presupuse abuzuri ale poliției. Rezultatul a dus la clasarea multor cauze”, se arată în sumarul documentului.

Departamentul american de stat a descris situațiile în care Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) și minoritatea germană s-a pomenit discriminate în spațiu public de către politicieni.

„O serie de politicieni și oficiali guvernamentali au făcut declarații disprețuitoare despre etnicii germani și au echivalat etnia germană cu național-socialismul și Holocaustul. Pe data de 2 septembrie, un consilier al premierului Darius Vâlcov a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip în care era reprezentat FDGR, un grup al etnicilor germani din România, ca fiind o organizație național-socialistă și l-a comparat pe președintele țării, Klaus Iohannis, cu Adolf Hitler. Comunitățile etnice germane și evreiești, Institutul Elie Wiesel, mai multe ONG-uri și politicieni din opoziție au condamnat comportamentul lui Vâlcov, unii dintre ei cerându-i acestuia să demisioneze. Pe data de 23 august senatorul Liviu Pop a declarat la o emisiune televizată că președintele Iohannis, care a condus FDGR, a fost capul unui grup  succesor al organizației naziste. După ce Iohannis a condamnat utilizarea excesivă a forței de către jandarmerie împotriva protestatarilor pe data de 10 august, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, l-a criticat într-o intervenție publică: <<Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj>>”, se menționează în raportul Departamentului de Stat al SUA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Alzara 1918

Acum 3 ani

Așa nu a mai ajuns Olguța ministru ! Guta bate - uru ! Virbă din bătrâni .
Raspunde

Nicu

Acum 3 ani

Dar noi romanii sibieni ca i suportam la conducerea urbei de 19 ani ,nu scrie in raport?
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

du-te ba la teleorman, ca acolo nu gasesti picior de sas
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Stoica Mircea

Acum 3 ani

Sa aiba grija de negrii lor .Cati a impscat mortl politia in 2018?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Laura Croitoro

Acum 3 ani

O,extraordinar!A fost discriminat FDGR-ul. Despre asta văd ca știu,dar despre ilegalitățile pe care le-a făcut acest forum știu?Sau asta nu știu și nici nu-i interesează!Este aproape imposibil de suportat cum toți se grăbesc sa ne dea lecții!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus