Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Proiectele anului la Animal Life: De la cimitir pentru animale, la magazin de caritate

Proiectele anului la Animal Life: De la cimitir pentru animale, la magazin de caritate

Asociația Animal Life a pornit la drum în 2019 cu două proiecte mari și importante pentru animăluțe și prietenii acestora – este vorba despre un cimitir pentru animale și un magazin de caritate (Charity Shop). Munca asociației nu se va opri însă doar la aceste două inițiative, întrucât inițiative importante sunt în continuare sterilizarea animalelor și acoperirea fondurilor necesare pentru hrană.

Trei campanii de castrări dedicate în special satelor din județul Sibiu, un Charity Shop deschis alături de mai multe organizații, acoperirea hranei din donații în procent de 50% și deschiderea unui cimitir de animale. Acestea sunt, în linii mari, obiectivele Asociației Animal Life Sibiu pentru anul 2019. De asemenea, asociația își propune ca anul acesta să își diversifice activitățile, prin organizarea de  ecologizări și prin stabilirea unor colaborări cu organizații de conservare.

„Tot ce ne dorim nouă, dar și prietenilor noștri pentru 2019 este să rămânem buni și să facem în continuare ceea ce iubim”, este mesajul pe care îl transmit reprezentanții asociației pentru acest an, care se anunță la fel de plin de acțiuni ca și precedentul.

andreea-roseti-adapost-animal-life-2

Cimitir pentru animăluțele sibienilor

Atunci când un prieten blănos moare, pentru stăpânul lui durerea este nesfârșită. Și-ar dori să îl mai țină aproape măcar pentru puțin timp, să mai aibă timp de joacă, să îl mai vadă bucurându-se când ajunge acasă. În lipsa tuturor acestor oportunități, stăpânul găsește că durerea ar fi poate mai ușor de suportat dacă ar avea măcar un loc unde să-și îngroape animalul și să îl poată vizita din când în când. Din păcate, un astfel de loc nu există încă în Sibiu. Aici intră în peisaj Asociația Animal Life Sibiu.

„Foarte multe persoane cărora le-a murit animăluțul foarte drag ar vrea să îl poată îngropa undeva, unde să poată să meargă din când în când să mai stea. Practic e la fel ca atunci când mergi la un cimitir de oameni. Ne-am gândit că ar fi frumos să găsim un astfel de loc, dar deocamdată nu avem nimic concret, întrucât am avea întâi nevoie de un teren. E o dorință de-a noastră, apărută din nevoia oamenilor care apelează la noi”, spune Andreea Roseti, președintele asociației sibiene.
catei animal life(1)

Un magazin de caritate, în centrul orașului

Asociația Animal Life Sibiu va deschide în viitorul apropiat un magazin în care toți cei care doresc să facă un dublu cadou – o amintire pentru o persoană dragă și o donație către o asociație – vor putea face acest lucru. Aici vor fi scoase la vânzare mai multe obiecte, fie din donații, fie realizate manual de prietenii asociațiilor sibiene care vor vinde împreună, pe care vizitatorii le vor putea cumpăra pentru cei dragi. Locația a fost deja găsită, rămâne partea birocratică.

„Avem deja o locație și acum suntem în faza de autorizare. Spațiul e în zona centrală și vom anunța curând la ce dată îl vom deschide. Ideea a fost să fim mai multe organizații pentru că singuri nu ne-am permite să avem genul acesta de magazin. Fiecare o să aibă produse cumpărate și brand-uite, obiecte primite de la prietenii noștri care realizează lucruri hand made sau chiar lucruri făcute de cei din asociație, iar banii vor merge către proiectele fiecărei organizații. Practic, dacă vrei să faci un cadou cuiva drag și să faci în același timp un cadou și beneficiarilor Animal Life, poți face acest lucru cumpărând ceva de la Charity Shop”, spune Andreea Roseti.
pisici animal life3

Întregul raport pe anul 2018, alături de planuri pe 2019 și animăluțele pe care asociația le are în grijă la momentul actual se regăsesc pe site-ul asociației.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

motanul garfield

Acum 4 ani

Foarte frumos!
Raspunde

ursul

Acum 4 ani

Mult Succes !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus