Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Sondajul jurnaliștilor. Tudor Popescu, cel mai de încredere. Mircea Badea, cel mai cunoscut

Sondajul jurnaliștilor. Tudor Popescu, cel mai de încredere. Mircea Badea, cel mai cunoscut

Un sondaj realizat de Sociopol arată că cel mai cunoscut jurnalist din România este Mircea Badea, însă cel mai ridicat grad de încredere îl are jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Antena 3 este televiziunea de știri cu cei mai cunoscuți jurnaliști. În medie, două treimi dintre români cunosc moderatorii TV prezentați în studiul sociologic. Cele mai cunoscute vedete TV ale acestui post sunt Mircea Badea (89%), Mihai Gâdea (80%) și Alessandra Stoicescu (65%). România TV este a doua televiziune de știri în ordinea notorietății vedetelor sale. În medie, aproape jumătate dintre români cunosc moderatorii TV. Victor Ciutacu (64%) este cel mai cunoscut jurnalist TV, urmat de Andreea Crețulescu (49%). Realitatea TV este a treia televiziune din Românie, conform sondajului, în funcție de notorietatea jurnaliștilor săi. Un singur jurnalist de la Realitatea TV prezintă notorietate ridicată: Rareș Bogdan (59%). Moderatorii măsurați de la B1 TV sînt cunoscuți în medie de 29% dintre români. Două vedete TV se desprind ca notorietate: Radu Banciu (41%) și Silviu Mănăstire (35%). Moderatorii TVR 1 măsurați prezintă un nivel mediu de notorietate de 27%. Un singur jurnalist TV de la TVR 1 prezintă notorietate ridicată: Dragoș Pătraru (49%). Digi 24 prezintă un nivel mediu de notorietate de 23% în rândul jurnaliștilor măsurați. S-a identificat o distribuție relativ echilibrată de notorietate, cu Cosmin Prelipceanu (25%) pe primul loc. Nivelul de notorietate a analiștilor politici măsurați este unul ridicat. În medie, două treimi dintre români îi cunosc pe aceștia, nivel comparabil cu cel al jurnaliștilor TV de la Antena 3. Patru din cei cinci analiști politici măsurați prezintă niveluri ridicate de notorietate: Cristian Tudor Popescu (81%), Ion Cristoiu (75%), Cozmin Gușă (65%), Bogdan Chirieac (57%).

Conform sondajului, Antena 3 este televiziunea de știri cu jurnaliștii cei mai de încredere

În topul încrederii, conduce Cristian Tudor Popescu (37%), urmat fiind de Ion Cristoiu (34%), Alessandra Stoicescu (31%), Mihai Gâdea (29%), Victor Ciutacu (25%), Andreea Crețulescu (24% și Mircea Badea (23%). Conform sondajului, Antena 3 este televiziunea de știri cu jurnaliștii cei mai de încredere. În medie, un sfert dintre români au încredere în jurnaliștii TV măsurați ai acestui post. Cele mai de încredere vedete TV ale acestui post sunt Alessandra Stoicescu (31%), Mihai Gâdea (29%) și Mircea Badea (23%).

Perioada de culegere a datelor a fost 25 februarie – 8 martie 2019 pe un eșantion de 1.002 persoane, metoda de culegere a datelor fiind interviuri telefonice. ”Ne-am focalizat în cercetarea noastră de opinie publică pe televiziunile de știri menționate mai sus, pentru că pe de o parte de acolo își iau românii cea mai mare parte a știrilor, dar mai ales pentru că în cadrul studiourilor lor se întâmplă interacțiunea zilnică dintre cele două mari tipuri de formatori de opinie: politicieni și jurnaliști, de pe urma căreia oamenii ajung să fie convinși că așa stau lucrurile și nu altfel”, susțin autorii sondajului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Felix de sub antena

Acum 5 ani

Ahh, lasati vraja marii, pupatorii de muci de la antena trois sunt niste specimene infame, auzi acolo jurnalisti, avaiii Atata timp cat rebuturile astea sunt in top inseamna ca sunt inca prosti cu duiumul in tara asta.
Raspunde

ariton

Acum 5 ani

cu cat mai multe batai incaseaza, cu atat mai cunoscut va ajunge badea
Raspunde

Voltaire

Acum 5 ani

Ce eroare, eu credeam ca CTP e tenismen si cineast.
Raspunde

Cititescu

Acum 5 ani

Intersant sondaj! Faptul ca Mircea Badea, Mihai Gadea si Victor Ciutacu au procentaje atat de mari, spune mult despre calitatea respondentilor si a modului in care s-a facut sondajul: ”Ne-am focalizat în cercetarea noastră de opinie publică pe televiziunile de știri menționate mai sus, pentru că pe de o parte de acolo își iau românii cea mai mare parte a știrilor, dar mai ales pentru că în cadrul studiourilor lor se întâmplă interacțiunea zilnică dintre cele două mari tipuri de formatori de opinie: politicieni și jurnaliști, de pe urma căreia oamenii ajung să fie convinși că așa stau lucrurile și nu altfel”, susțin autorii sondajului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus