Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Exemplu de implicare: Un sibian își oferă muncitorii cu titlu gratuit, pentru finalizarea Stadionului Municipal

Exemplu de implicare: Un sibian își oferă muncitorii cu titlu gratuit, pentru finalizarea Stadionului Municipal

După ce a citit că primăria reziliază contractul cu firma care se ocupa de renovarea Stadionului Municipal, după multe luni în care lucrările mai mult au stagnat, un sibian a decis să este momentul să ia problema și să o rezolve singur. A trimis așadar o adresă către Primăria Sibiu, prin care propune ca doi muncitori angajați la firma pe care o deține să lucreze la stadion cu titlu gratuit, timp de o lună.

Termenul de finalizare a lucrărilor la Stadionul Municipal a fost prelungit prea mult, arată Primăria Sibiu. Tocmai de aceea s-a luat decizia ca firma care și-a asumat acest proiect să fie înlăturată. În tot acest timp, răbdarea sibienilor microbiști a fost pusă la încercare până în punctul în care s-a transformat în frustrare. Această frustrare l-a determinat pe Andrei Bițu, președintele Asociației CS Sion Sibiu, să trimită o scrisoare primăriei prin care să își ofere propriile servicii pentru a putea finaliza lucrările.

„Am citit ieri că se reziliază contractul cu firma care se ocupă de renovarea Stadionului Municipal. În aceste condiții ar dura luni întregi până s-ar relua lucrările. Nu am nimic de câștigat material de pe urma acestui gest, ci doar satisfacția că poate vom reuși să aducem echipa orașului să joace acasă. Știu ce înseamnă să joci în deplasare, știu ce înseamnă să fii al nimănui și băieții noștri nu merită lucrul acesta, atleții noștri nu merită lucrul acesta! Dacă ar fi și alții ca noi și și-ar aduce o parte din angajați și ar renunța la profit timp de o lună, cu siguranță stadionul ar fi gata în timp record. Am văzut lucrul acesta la casa unei familii din Săliște care a ars din temelii și a fost gata în timp record. Precizez că firmele pe care le dețin nu au și nici nu au avut vreodată contracte cu statul, ci doar cu mediul privat”, spune Andrei Bițu.
În actul trimis către Primăria Sibiu, Bițu spune că prin firma pe care o deține, ar urma să ofere „gratuit timp de o lună, la un program de 8h zi 5 zile săpt., doi muncitori calificați pentru avansarea lucrărilor la stadion”. Potrivit acestuia însă, până în acest moment nu a primit un răspuns.

Nu este pentru prima dată când sibianul face gesturi de acest gen. După ce în toamna anului trecut casa în care locuia Adrian Nucetan, unul din juniorii U15 ai echipei C.S. Sion Săliște, a ars din temelii, președintele asociației a mobilizat comunitatea și împreună au reușit să refacă întreaga construcție în decurs de o lună.

O situație asemănătoare a fost gestionată de Andrei și cu câteva luni înainte, în vara lui 2018, atunci când un alt băiat a rămas fără casă din cauza inundațiilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

țarălungă

Acum 3 ani

Frumos ges, BRAVO.. Nici nu vei primi un raspun prea curand deoarece nu se doreste aducerea echipei acasa.
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

nu nfaceti gesturi filantropice la primaria bunicii si a junelui! DECE?
Raspunde

Eu

Acum 3 ani

Ar fi o ideea, mai multe firme din SB sa ofere sprijin in manopera, astfel stadionul sa fie gata. Ar fi o lectie ptr tara, sa moara dusmanii!
Raspunde

nobody like everybody

Acum 3 ani

NU ar fi nici o lectie pentru nimeni nu te mai prosti singur ! Eu nu sunt de acord cu actiuni de genul asta. Cu filantropii la adresa statului. Nu , capitalismul e un joc pe BANI. Nu pe floricele si poezioare. Astea-s abureli. Ala care se lauda ca trimite el doi ( 2! ) baieti sa dea zor la constructia unui stadion (!!!!) rupe in gura la facturare pe te miri ce client ca sa le dea leafa la aia doi. Bai, altfel nu merge jucaria! Nimeni pe lumea asta nu se scoala dimineata din pat sa-si rupa " cârca " pe moca Nimeni! Nici aia de la manastire. Si aia picteaza icoane sau topesc ceara sa faca lumanari pe care mai apoi le vând . Asa ca mai usor cu aplaudatul ca nu e cazul.
Raspunde

Incompetență și corupție

Acum 3 ani

Foarte frumos gestul. Ar trebui inca vreo 5 societati comerciale sa faca acelasi lucru si cativa voluntari. Ar face intr-un timp scurt, gratuit, mai mult decat s-a facut in ultimele luni pe bani multi. Incompetenta administratiei locale ar avea in felul asta un ecou probabil international. Cum merită dealtfel. In manualul de administratie publica la capitolul incompetenta este poza asa zisului aparat administrativ din Primaria Sibiu, cu primar, viceprimari, consilieri locali, sefii servicii etc.
Raspunde

Bogo

Acum 3 ani

N-ai vrea sa vezi alte administratii din tara (95%), noi chiar si cu astia, suntem lux.
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

Felicitari ! Un adevarat sibian!
Raspunde

euuu

Acum 3 ani

bun, s-a reziliat contractul... acum cat plateste penalitati constructorul ca nu a incheiat lucrarea iar noi ca suporteri nu avem acces la stadion, si echipa si primaria pierd bani? sa vedem rezolvati totul ca la carte sau bagati mizeria sub pres, luati o spaga sa taceti si mergeti mai departe,,,???
Raspunde

Sile

Acum 3 ani

Un gest deosebit, merita apreciat si o palma grea administratiei locale sibiene! Trist ca am ajuns in asemenea situatie. Sper ca cei doi angajati ai domnului sa nu trebuiasca sa isi faca aparitia la stadion.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus