Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
3°C

Sibiul, județ pilot în salvarea vieților

Sibiul, județ pilot în salvarea vieților

Inspectoratele pentru Situații de Urgență din mai multe județe, printre care și Sibiu, ar urma să dobândească personal cu înaltă experiență, datorită unui proiect de lege adoptat astăzi de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege prevede preluarea personalului angajat, cu pregătire paramedicală, din cadrul echipajelor SMURD de pe raza judeţelor Arad, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu de către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, arată Agerpres. Actul normativ a fost adoptat cu 256 de voturi "pentru" şi două abţineri.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare aprobarea programului-pilot de preluare a personalului cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD, specializate în acordarea primului ajutor calificat potrivit legii, aflate în finanţarea autorităţilor de pe raza judeţelor Arad, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu, cu statut de cadru militar, de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele menţionate, prin derogarea de la art. 40 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Astfel, efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor menţionate vor dobândi personal cu înaltă experienţă şi se va asigura o mai bună intervenţie în cazul situaţiilor de urgenţă.

Programul-pilot se desfăşoară pe o durată de cel mult un an de la data intrării în vigoare a prezentei legi. Camera Deputaţilor este primul for legislativ sesizat cu acest proiect. Senatul este for decizional.

 

Sursa: agerpres.ro

Vizualizari: 731

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus