Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
11°C

Un clujean a cumpărat o parte din datoriile Ambient. Societatea mai are un singur magazin

Un clujean a cumpărat o parte din datoriile Ambient. Societatea mai are un singur magazin

Omul de afaceri clujean Dan Pitic, acţionar al furnizorului de materiale pentru amenajări interioare Ax Perpetuum Impex, a preluat o creanţă în valoare de 27,3 mil. lei a retailerului de bricolaj Ambient Sibiu, fondat de Ioan Ciolan şi aflat acum în reorganizare. Creanţa a fost preluată de Dan Pitic prin firma Hipermob, arată datele publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, citate de Ziarul Financiar. „Prin această creanţă, am preluat în franciză maga­zinele Ambient din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj. Am intrat în proprietatea lor la 1 septembrie 2018, iar planul este să creştem cifra de afaceri a acestor trei unităţi cu 30% în 2019 faţă de anul trecut, să recâştigăm cotă de piaţă şi ulterior ne vom gândi la alte planuri de dez­vol­tare“, spune Dan Pitic.

Francizarea magazinelor Ambient a început după ce, în 2015, firma deţinută de omul de afaceri Ioan Ciolan a intrat în insolvenţă la propria cerere. În 2017, ultimul an pentru care există date publice la Ministerul de Finanţe, cifra de afaceri a Ambient Sibiu a fost de 143 mil. lei, iar numărul mediu de angajaţi a fost de 360. Spre comparaţie, în 2012, Ambient Sibiu raporta afaceri de 660 mil. lei şi avea 1.500 de angajaţi.

În prezent, există nouă magazine Ambient, dintre care opt sunt francizate şi unu - cel din Sibiu - este încă deţinut de Ambient SA, urmând să fie şi acela francizat în curând.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

nobody like everybody

Acum 2 ani

Cum naiba s-a ajuns aici? Mie intotdeauna mi a placut Ambientul. Am gasit tot ce-am vrut si preturile erau ok. Si ca plimbare merita sa mergi la Ambientul mare. Mai vedeai o băiță, mai iti venea o idee pentru dormitor... Pacat. Ala a luat creanța nu ca sa dezvolte ci ca sa puna firma pe butuci de tot
Raspunde

Eka

Acum 2 ani

Ambientul era pe butuci de ani buni, nu il pune omul care a luat franciza . In felul acesta , macar o parte din datoriile Ambient vor fi platite.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus