Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Iohannis: Este cert. Voi convoca Referendumul pe Justiție pe 26 mai

Iohannis: Este cert. Voi convoca Referendumul pe Justiție pe 26 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, motivând că "aşa nu se mai poate".

"Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiţiei, declanşat încă de când a preluat guvernarea. De data aceasta pesediştii vor să dea OUG prin care să modifice codurile penale", a declarat Klaus Iohannis citat de Mediafax.

"Golăneala PSD a depăşit orice limită. Nu e nici în spiritul Constituţiei, nu serveşte nici echilibrului democratic în stat ca Guvernul să apeleze la OUG", a mai spus preşedintele.

"Pesediștii trebuie să înceteze aceste atacuri permanente la adresa Justiției. Pesediștii trebuie să înțeleagă că Justiția nu este la bunul lor plac. Sunt niște principii extrem de simple în orice stat de drept și în orice democrație, sunt valori pentru care oamenii au ieșit în stradă, și în decembrie ‘89, și în ultimii doi ani. Este evident că PSD încearcă să ignore aceste adevăruri. Dar le dau o veste: nu o mai pot face! Justiția este o temă de interes național, iar cetățenii au dreptul suveran de a decide dacă vor sau nu să lase corupția să devină politică de stat", mai spune șeful statului.

În ultimele zile, Klaus Iohannis a avut mai multe întâlniri pe tema oportunității organizării referendumului: cu ONG-uri și societatea civilă, cu reprezentanții autorității judecătorești și ai asociațiilor profesionale ale magistraților, dar și cu liderul PNL Ludovic Orban.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Nicu

Acum 5 ani

Cu orice pret sa ajutam PPE si pe germanul Manfred Weber sa preia conducerea Comisiei Europene!Germania nu a mai avut presedinte al CE din 1969,iar acum toti supusii lucreaza pentru telul ei!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dragos

Acum 5 ani

Abia astept sa NU merg.
Raspunde

un cunoscator

Acum 5 ani

Fiecare pasare pe limba ei piere! Sa nu regretat aceasta decizie, dle presedinte...
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

Ne dati test grila sau studiu de caz,dl Presedinte?Nu ne mai tineti in tensiune ca oameni suntem nu fiarele padurii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus