Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Momentele de glorie ale Municipalului: ”Nicu Ceaușescu a văzut meciul într-o cușcă”. Nan: ”N-a fost la niciun meci pe stadion”

Momentele de glorie ale Municipalului: ”Nicu Ceaușescu a văzut meciul într-o cușcă”. Nan: ”N-a fost la niciun meci pe stadion”

Meciul dintre România și Italia, desfășurat în 29 martie pe stadionul Municipal din Sibiu, unul din momentele de glorie ale arenei, a fost rememorat de fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Pascu.  El a povestit pentru ziarul Libertatea cum au încercat ziariștii italieni să-i facă fotografii lui Nicu Ceaușescu, fiul dicatorului Nicolae Ceaușescu, pe atunci prim-secretar al județului Sibiu. „Italienii au venit cu o grămadă de ziarişti la Sibiu. Cunoşteau situaţia din România, ştiau că în acest judeţ prim-secretar era Nicu şi voiau să dea materiale cu el. N-au avut, însă, prea multe de scris. De ce? Pentru că ziariştii au fost cazați la «Împăratul Romanilor», unde li s-a pus la dispoziţie orice. De la whisky până la icre negre, aşa că n-au avut ce articole «de senzaţie» să dea!”, a povestit Mircea Pascu pentru Libertatea. „Lupta mare a fost pentru italieni să-l caute şi să-l fotografieze pe Nicu Ceauşescu. Acesta a primit însă ordin de la tatăl său să stea ascuns pe perioada în care au stat italienii la Sibiu. Nici la meci n-a fost văzut. Am aflat ulterior că s-a pitit sus, la oficială, într-o cuşcă montată acolo. A urmărit jocul printr-o crăpătură!”, a continuat Mircea Pascu.

nicu nan

Nicolae Nan: Nicu Ceaușescu nu a văzut niciun meci de fotbal pe Municipal

Fostul președinte al Consiliului Județean, Nicolae Nan, a declarat pentru Turnul Sfatului că Nicu Ceaușescu nu a fost niciodată pe stadionul Municipal pentru a vedea vreun meci de fotbal. ”Îmi pare rău că trebuie s-o spun, că Mircea Pascu e prietenul meu, dar aici minte. M-am ocupat de acel meci, am stat în lojă la partidă chiar lângă Mircea Pascu și vă spun cu toată convingerea că Nicu Ceaușescu nu a fost la partidă. De fapt, nu a venit la niciun meci de fotbal pe stadionul Municipal. Nu cred că nu-i plăcea fotbalul, pentru că ne-a ajutat de fiecare dată când am avut nevoie de ceva, dar nu a venit la meciuri. N-avea nicio cușcă, sunt povești”, spune Nan.

O istorie de 92 de ani

Stadionul de educație fizică, actualul Stadion Municipal s-a dat în folosință în anul 1927. Avea pe atunci o tribună construită din lemn. În perioada 1977-1981, stadionul a fost dotat cu tribune de beton pentru 12 000 de spectatori. În 1982, vechea tribună acoperită din lemn a fost demolată capacitatea ajungând la 24 200 locuri. ”Stadionul, așa cum îl vedem acum, s-a ridicat într-o vară și ăștia n-au fost în stare să scotă molozul și să vopsească tribuna oficială. Mi-e silă de ce e acum. Își bat joc de muncă”, a mai spus Nan.

În vara anului 2011, odată cu promovarea echipei CSU Voința Sibiu în Liga 1, au fost montate aproximativ 9 000 de scaune noi, de culoare verde, care, alături de cele vechi, au ridicat numărul scaunelor la peste 14 000.

În 2018, primăria Sibiu a anunțat că va moderniza Stadionul Municipal, pentru ca acesta să poată gazdui meciuri de Liga I. Modernizarea constă în două etape: prima este acea de a demola peluza nord și tribuna 1 și reabilitarea tribunei 0 și a peluzei sud, iar a doua constă în reconstruirea peluzei și a tribunei demolate. Pentru prima fază a lucrărilor, primăria a organizat o licitație, aceasta fiind câștigată de firma SC Construcții SA. Prima fază a lucrărilor trebuia terminată până la începutul sezonului 2018-2019 al Ligii I, dar acest lucru nu a fost posibil, firma care se ocupa de lucrări a cerut o amânare până la sfârșitul lunii octombrie a anului 2018. Constructorul nu a putut respecta nici acest termen și a mai obținut o amânare până pe 15 martie 2019. Pentru că nici acest termen nu a fost respectat, primăria decide pe 25 martie 2019 să rezilieze contractul cu SC Construcții SA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Leonard

Acum 4 ani

Sc Construcții a luat banii și atât! Ei nu au construit nici un Stadion de la 0 așa cum s-a întâmplat cu o altă firmă din Sibiu care a construit 2 sau 3 stadioane până în prezent! Cluj Arena este un exemplu ! Trebuia demult reziliat contractul !
Raspunde

Leonard

Acum 4 ani

Trebuia să construiască o bază sportivă în speță terenuri de tenis și Un Stadion pentru a organiza un turneu puternic de Mandatory! În locul acelui Stadion trebuia să se construiască acel Stadion de tenis pe iarbă împreună cu încă 3-4 terenuri în jurul acestuia ! Nu s-a vrut sau nu au vrut țiganii sau mâncătorii de semințe din acest oraș împreună cu Primăria ! Stadionul Municipal trebuia construit la periferia orașului pe locația OBOR ! Acolo se putea face un Stadion cu o capacitate de 30000 de locuri care este lângă drumul european ! Nu au vrut unii "deștepți " care își bat joc de acest oraș și de sport în general !
Raspunde

evul mediu

Acum 4 ani

vaaai...si sa dispara faima orasului? targul Obor?? unde sa petreaca cetateanul duminica dimineata? Sa nu se mai blocheze traficul ore intregi pe un drum national??? nuuuu, noi suntem inca in Evul Mediu si trebuie sa respectam traditia. Suntem o natie care nu se va schimba niciodata.
Raspunde

Leonard

Acum 4 ani

Capacitatea Stadionului de tenis era de 10000 de locuri ! Nu s-a vrut de la București ca Sibiul să fie într-o lumea bună a tenisului ! Sibiul putea fi pentru 2 săptămâni capitala Europei Centrale și de Est Cu cel mai puternic Turneu de tenis pe iarbă, care era în calendarul competițional înaintea Wimbledon ului!
Raspunde

un cunoscator

Acum 4 ani

Dl. Nicolae Nan 5% sau Nasul... sau ...... plicu...
Raspunde

S

Acum 4 ani

Romanii știau de acum mai mult de 2000 de ani ca trebuie arene și drumuri ca să ai poporul de partea ta. Păcat ca fodor nu s-a prins inca :)) și de fapt nici la nivel de tara nu prea au învățat lecția asta simpla, ca autostrăzi și stadioane moderne... A am subțire. Chiar ca au dreptate dacopatii, ne tragem mai mult din dacii aia decât din romani...
Raspunde

Getesib

Acum 4 ani

Domnule Nan, poate ne lamuriti tot dvoastra alta dilema. Cine a construit cladirea noua a bibliotecii lipita de Prefectura si a lasat acel tunel meschin de acces in curtea interioara?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus