Vineri,
17.09.2021
Parțial Noros
Acum
17°C

FOTO Primele imagini cu parcarea supraetajată din Hipodrom. Astrid Fodor: “sper să fie gata cât mai repede“

FOTO Primele imagini cu parcarea supraetajată din Hipodrom. Astrid Fodor: “sper să fie gata cât mai repede“

Consilierilor locali ai municipiului Sibiu le-au fost prezentate primele simulări ale primei parcări supraetajate ce urmează a fi amenajată din fonduri publice în municipiul Sibiu: cea de pe bulevardul Mihai Viteazul.

La 36,2 milioane de lei, cu tot cu TVA, este aproximată valoarea maximă a parcării supraetajate care urmează a fi ridicată între blocurile delimitate de bulevardul Mihai Viteazul, strada Nicolae Iorga și strada Oștirii (cu acces din strada Nicolae Iorga). “Realizarea investiției va conduce la modernizarea infrastructurii de bază a zonei, prin realizarea unei parcări supraetajate pe trei niveluri, cu o capacitate totală de aproximativ 316 locuri de parcare pentru riveranii cartierului, reconfigurarea drumurilor de acces, precum și a aleilor pietonale, a zonelor verzi, creându-se spații de recreere dotate cu mobilier urban și un sistem de iluminare eco-eficient“, se arată în raportul anexat proiectului de hotărâre prin care consilierii locali ai Sibiului au adoptat indicatorii tehnico-economici ai investiției. În total, parcarea va avea ocupa o suprafață de 1.626 de mp, aria desfășurată a clădirii destinată parcărilor fiind de peste 9.750 de mp.

simulare parcare Hipodrom (6)

În afara celor 316 locuri din parcarea cu trei niveluri și terasă, vor fi amenajate alte 170 de locuri la sol, dar și două locuri de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate și stații de încărcare pentru mașinile electrice și vor fi executat și alte lucrări de infrastructură (sistem de supraveghere video a parcării, sistem de colectare a apelor pluviale, grupuri sanitare, accese pentru persoanele cu dizabilități etc). Deși în faza de consultare publică a documentației urbanistice locuitorii din zonă au cerut ca parcarea să aibă și cel puțin un nivel subteran, indicatorii tehnico-economici adoptați de consilierii locali nu mai prevăd și o astfel de soluție. “Sperăm să o vedem cât mai repede finalizată“, a spus președintele de ședință după adoptarea proiectului. “Și eu sper, ca și dumneavoastră, să fie gata cât mai repede“, a răspuns Astrid Fodor, primarului Sibiului. Planurile administrației locale prevăd lansarea procedurii de atribuire publică a contractului de proiectare și execuție în perioada imediat următoare.

simulare parcare Hipodrom (5) simulare parcare Hipodrom (4) simulare parcare Hipodrom (3) simulare parcare Hipodrom (2) simulare parcare Hipodrom (1)

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Alzara 1918

Acum 2 ani

Poate îmbrăcată in iederă ...
Raspunde

zippo

Acum 2 ani

sunt multe zone cu probleme de parcare...cu 36 de milioane se pot imbunatati parcarile in mai multe cartiere...sau macar sa fie facuta mai aproape de centrul orasului
Raspunde

Alex

Acum 2 ani

Pe pariu ca o sa fie goala? Nu da romanul bani pentru parcare...
Raspunde

zzz

Acum 2 ani

ba sunteti nebuni la cap? 25.000 euro locul de parcare.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Nebunie curată
Raspunde

the one

Acum 2 ani

pai cum sa mai sifonam niste fonduri?
Raspunde

George

Acum 2 ani

Asa arata si stadionul Municipal. Intr-o lume virtuală Primaria Sibiu isi face treaba excepțional. In realitate e praf.
Raspunde

Andu

Acum 2 ani

Eu cand vad copaci si triluri de pasarele in planurile lor idilice si in realitate stau noxele in valuri... fanfana arteziana si omuleti fericiti. Stiu ca e nevoie si de locuri de parcare, dar sincer nu mi-as dori asa ceva in apropierea blocului in care locuiesc.
Raspunde

McD

Acum 2 ani

Sifonare clara de fonduri...
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 2 ani

S-ar putea construi o parcare in mansarda lui astrid,doar e goala.
Raspunde

un cetatean

Acum 2 ani

a inceput campania "d-na Fodor"...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus