Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Restaurantul Sonne: prânz între parastase

Restaurantul Sonne: prânz între parastase

Vineri trebuia să ajung la o petrecere după muncă, dar nu puteam să-mi bat joc de stomacul meu și să nu mănânc toată ziua, iar seara să bag în mine proteine și glucide. Așa că am dat la amiază o fugă până la restaurantul Sonne, unde nu am mai trecut pragul de cel puțin 3 ani. Precizez că am vrut să trec într-o fugă pe acolo, însă am fost pe punctul de a întârzia la chef.

De afară, localul pare că nu funcționează și chiar am ezitat să intru, din cauza geamurilor foarte prăfuite. În interior însă era destul de luminos, curat și pustiu. Sunt mese mari, într-o sală în care se pot organiza evenimente. M-am așezat lângă geam și am început să analizez meniul adus de chelner.

Meniul e unul consistent, în care găsești mâncare pentru fiecare la prețuri sub media de pe piața gastronomică a Sibiului.

meniu sonne

Am zis să mănânc ceva ușor, fără carne, poate chiar ceva de post. Am ales o supă cremă de usturoi și o „Pizza Primavera”. Am rugat chelnerul ca în pizza să nu fie pus porumb, pentru că nu-mi place. Deoarece localul era gol - două persoane au ieșit la scurt timp după ce am intrat - mă așteptam să primesc mâncarea în cel mai scurt timp posibil. N-a fost să fie.

Chiar am cronometrat momentul - fix 43 de minute a durat până când chelnerul a adus supa. După 30 de minute răbdarea începea să se stingă, mai ales că pe fundal auzeam ritmurile pieselor „pline de sens” ale zilelor noastre - „Englez sau american, toți vor fete din Balcani” sau „Yes, I'll do the cooking, yes, I'll do the cleaning”... L-am întrebat pe chelner de ce a durat atâta. Mi s-a spus că bucătăria e „full”, că au de pregătit bucate pentru parastase... Într-adevăr, mai târziu s-a adeverit acest lucru: intrau și ieșeau oameni cu pungi și tăvi de mâncare.

sonne lingura

Am început să mănânc supa și... surpriză. Era supă cremă de ciuperci. După 43 de minute de așteptare n-am mai protestat, în primul rând pentru că supa era bună, iar în al doilea rând pentru că era fierbinte. În plus, alături era o porție consistentă de crutoane.

supa sonne

La scurt timp a venit și pizza, la fel de fierbinte, însă îi lipsea niște sare și piper, dar asta s-a rezolvat. Am mai cerut niște sos picant, dar am primit o doză bună de ketchup picant. Nu-mi place ketchup-ul, însă de data aceasta două lingurițe au fost folositoare, pentru că a dat niște gust pentru pizza mea vegetariană.

sonne pizza

sonne ketchup picant

În total, am plătit 27 de lei: 10 lei supa cremă de usturoi care de fapt a fost de ciuperci, 12 lei pentru pizza și 5 lei pentru o apă minerală.

Chiar dacă impresia generală a fost satisfăcătoare, în sensul că aș mai intra pe acolo dacă m-ar prinde foamea prin zona străzilor Bâlea sau Ștefan cel Mare, timpul lung de așteptare m-a enervat. Eram pe punctul de a întârzia la chef.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9370

Comentarii

12 comentarii

totul va fi tacere

Acum 4 ani

In concluzie, oamenii de acolo sunt varza. Nu cunosc diferenta dintre ciuperci si usturoi, nu cunosc diferenta dintre sos si ketchup, durata de servire corespunde unui drum cu masina Sibiu -Arpas,de exemplu, muzicae decalitate indoielnica, geamurile prafuite...Si totusi autorul ar mai merge pe acolo,,,Oare au toaleta foarte curata?
Raspunde

nobody like everybody

Acum 4 ani

Sonne e o cantina de cartier. Din pacate un cartier in care oamenii mananca acasa. Cred ca supravietuiesc din potolul pentru parastasele de la biserica din apropiere. ..
Raspunde

Chef Al Capone

Acum 4 ani

Nicio saptamana fara o noua dovada de know-how in ale gastronomiei (a se citi "fail maxim") semnata anonim de criticului culinar al TS, acest guru care i-ar face invidiosi pe cei de la Michelin ca n-au gasit sa angajeze asemenea talente pana acum. Supa crema + pizza. Mi-am dat o palma pentru combinatia asta. Pizza + ketchup: a venit si a 2-a palma, de data asta mai tare. Nu sunt sigur, inca, daca rubrica asta este la misto. Dar sper ca asta este intentia pentru care exista, ca-i o doza spectaculoasa de umor.
Raspunde

Bogdanel.B.

Acum 4 ani

Proasta servire oameni fara experienta necunoscatori ce sa mai zic ca si eu am fost la un eveniment si ospatari erau inexistenti iar daca le cereai ceva iti ti se raspundea in batjocura slab ma mir ca mai existati plus ca mancarea foarte rea dezastruos de la servire la mancare cred ca soferul le face pe toate sau omul de servici
Raspunde

Forseti

Acum 4 ani

"două persoane ieșise" ... pentru voi pluralul incepe de la 5?
Raspunde

gramatica pentru toti

Acum 4 ani

Foarte corecta observatia dvs.am vazut si eu ieri seara acea greseala, pe care au corectat-o . Dar autorul nu a observat forma gresita a pluralului de la cuvantul TAVĂ, scriind tave. - TÁVĂ, tăvi, s. f. 1. Obiect plat de metal, de material plastic, de lemn, având forme și dimensiuni diferite și marginile puțin ridicate, pe care se aduc la masă cele necesare pentru servit; Este adevarat ca in DEX online, sursa scriban 1939 apare si varianta de plural tave, dar in prezent nu mai este mentionata in DEX 2009.
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

sonne are si cazare,aia cum e?
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Sa mananci supa de usturoi inainte sa mergi la un chef, nu mi se pare chiar potrivit. Noroc (pentru ceilalti invitati) ca n-or avut.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile Parastas

Acum 4 ani

Nu sta SONNE într-un pârlit de ziarist
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Imi pare rau ca trece de redactie un articol cu atatea greseli. Cum poti sa spui ca aceea supa crema este de ciuperci, inseamna ca nu ai mancat in viata ta asa ceva. Parastasul se ia la "tave" la pachet sau poate era catering. Poate articolul ar fi trebuit sa se numneasca "prânz între catering-uri". "Eram pe punctul de a întârzia la chef."- pe cine intereseaza chestiunea asta? Daca vrei sa mananci pe fuga mergi la in fastfood sau la un bistro cu autoservire, sau intrebi daca au un fel de mancare gata de servit (gen meniul zilei) daca vrei sa mananci la restaurant.Cronica de exagerari sau de recomandari pentru cititori ce este exact asta?
Raspunde

Gigi brasov

Acum 4 ani

Deja din start ai gresit articolu mare ziarist "Parnz intre Parastase "erau cumva parastase inauntru de scri numele articolului asa ??? Pentru ca tot tu te contrazici de mai multe ori in articol ba ca era gol ba ca ai uitat ce supa ai avut nu stiai gustu...oare usturoi oare ciuperci oare pizza cu porumb fara porumb drept urmare coliva nu ai servit la desert aia era bombinica cireasa !!!a ai uitat ca erai grabit sa ajungi la chef oare ai fost la nunta lui Olguta !!!!
Raspunde

Anton Ego

Acum 4 ani

Paterea mea este ca tu acest Anton Ego (criticul culinar din filmul Ratatouille) nu prea sti pe ce lume traiesti si te transformi intr-un desen animat de proasta calitate. Mai intai ar trebui sa sti ca parastasele se organizeaza de obicei cu oameni, care nu reies din articolul tau si nu cu niste "tavi" sau mai corect spus platouri care au trecut sub forma de catering pe langa tine. Lund-o metodologic eu unul m-as bucura sa astept cateva minute bune dupa mancarea pe care am comandat-o. Pt mine asta inseamna ca este proaspata. Pana la urma asta este notiunea de restaurant si nu fastfood.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus