Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-2°C

Animale moarte în Pădurea Dumbrava. Nu interesează pe nimeni

Animale moarte în Pădurea Dumbrava. Nu interesează pe nimeni

La doi pași de Sibiu câteva animale moarte stau întinse la câțiva metri de pista pentru biciclete. Doi bursuci au murit împreună, unul lângă altul. Ceva mai departe zace un arici. Sibienii care au mers în plimbare, în week-end, în această zonă spun că sunt mult mai multe animale moarte: arici, veverițe, bursuci, iepuri. ”Cel mai probabil sunt otrăvite, pentru că sunt foarte multe”, ne-a transmis un sibian. Cele mai multe animale sunt pe Calea Poplăcii, în zona de lângă poligon.

animale

Sâmbătă și duminică nu ai nicio șansă să întrebi ceva o autoritate publică, însă luni am descoperit că problema este total neinteresantă. Agenția pentru Protecția Mediului nu are nicio legătură cu animalele moarte, suntem informați. Încercăm la Garda de Mediu. Aici, ni se explică foarte clar că nu au nicio treabă. ”Noi nu ne ocupăm cu așa ceva, poate știu cei de la Direcția de Sănătate Publică, de la Direcția Silvică sau de la Direcția Sanitar - Veterinară”, ni se transmite de la telefonul de relații cu publicul.

fa6a607a-b4a8-427c-b0eb-f149004d7a29

Apelul la Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a fost cel mai nostim. ”Domnul doctor, noi ne ocupăm și de animale moarte din pădure?”, s-a interesat și doamna care ne-a răspuns la telefon. Află și ea, aflăm și noi că nu au nicio treabă. Dar pentru orice eventualitate, ”să aduceți o hârtie scrisă să o depuneți la secretariat, să vedem ce putem face”. Ca să scurtăm procedura, întrebăm de un e-mail. Ar fi mai simplu. ”Domnu doctor, avem mail?”, sună întrebarea mai departe. Domnul doctor nu știe, așa că ni se comunică un număr de telefon de la secretariat. Ca într-o adevărată zi de 1 Aprilie, numărul dat de funcționară nu este valabil...

Directorul Direcției Silvice, Robert Blaj, spune că instituția pe care o conduce nu are atribuții în domeniu. ”Din păcate, nu avem ce să facem. Acolo este un fond de vânătoare de care nu ne ocupăm noi”, ne spune directorul. Dar ne ajută cu un telefon al celui care se ocupă de acest fond: Gheorghe Cârje.

Administratorul fondului de vânătoare care are zona pădurii Dumbrava în areal ne spune că a luat act de situație, va verifica, dar mai departe nu prea are ce să facă. ”Este ciudat ce-mi spuneți, pentru că așa ceva nu s-a întâmplat la noi în ultimii 10 ani. Da, cel mai probabil animalele au fost otrăvite, dar nu-mi pot da seama care a fost scopul. Vom face verificări, dar noi nu putem face mai mult”, ne spune Gheorghe Cârje.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

raspandache

Acum 3 ani

Bine că-i doare în koor pe toți, o molimă ne mai lipsea acum în preajma summitului, poate reușim să reîmprospătăm conducerea UE.
Raspunde

...

Acum 3 ani

Probe pentru summit :))
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

Majoritatea sunt lovite de mașini
Raspunde

Nicu Trompeta

Acum 3 ani

Unirea de la 1918 a adus romanismul in sufletele tuturor! Sa ne veselim!
Raspunde

Bondica Abumeyangul

Acum 3 ani

Omul este cel mai nereusit experiment al Evolutiei !!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Marius

Acum 3 ani

Au drept de vot? Nu? Atunci nu ne intereseaza...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus