Luni,
20.09.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Sibiul – civism și schimbare

Sibiul – civism și schimbare

În ultimii ani, Sibiul a devenit un reper cultural și civic pe harta României demne. Deloc întâmplător, burgul din inima Transilvaniei este, în prezent, un bastion al civismului, al implicării și al luptei împotriva corupției&penalilor din politica românească. "Vă vedem în Sibiu", cea mai longevivă și mai democratică acțiune civică din țară, nu este un caz izolat, ci un simptom că România intră în zona normalității, începe să se vindece, își produce deja anticorpii care îi vor combate bolile sistemice: naivitatea, fatalismul, absența speranței.

Se apropie momentul primului diagnostic de țară. Există semne clare de ieșire iminentă din inerția politică. "Oameni noi în politică" și "Fără penali în funcții publice", inițiativele societății civile, USR și ale PLUS care au speriat pesediștii și au pus în mișcare mașinăria neocomunistă de produs scenarii conspiraționiste, încep să producă reverberații în spațiul public&politic. Președintele Klaus Iohannis a anunțat organizarea unui referendum pe justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Chiar dacă partidul aflat la guvernare se opune fățiș ideii unei consultări populare, România e cu un pas mai aproape de împlinirea unei misiuni până nu demult imposibile: o politică repusă în slujba cetățenilor, o politică fără penali și hoție, o zonă liberă de corupție în care meritocrația să fie regula, nu excepția.

16.42.37

Sibienii, mai mult decât alții, arată că schimbarea este inevitabilă și esențială. Sibiul se înscrie, în momentul de față, în avangarda antipesedistă a țării. "Fieful lui Iohannis", cum l-au denumit pesediștii, este punctul terminus al mutațiilor ireversibile din politică. Referendumul din mai și alegerile europarlamentare reprezintă o oportunitate pentru Sibiul civic. Rețeta de succes a orașului nostru poate deveni modelul schimbării întregii țări.

În data de 26 mai, românii vor putea să dea o lecție politicienilor corupți și siguri pe ei. Fiecare vot contează în încercarea pe care o vom depăși împreună.

Advertorial conceput de Alianța USR - PLUS

Comentarii

1 comentarii

Mihaelacoruz87

Acum 2 ani

Merg la vot...doar că votez PSD...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus