Duminică,
23.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

Școala altfel: Mitropolia a dus copiii din Cisnădie la Therme București

Școala altfel: Mitropolia a dus copiii din Cisnădie la Therme București

O zi de vis în complexul acvatic de lux „Therme” din București - de asta au avut parte 150 de copii de la Liceul Teoretic „Gustav Gundisch” din Cinsădie, anunță Arhiepiscopia Sibiului.

Este vorba despre proiectul „Școala și Biserica” implementat de parohiile Cisnădie III și I în cadrul unei activități numite „Școala Altfel”.

Proiectul este coordonat de preoții Laurențiu Broscățeanu și Nicolae Vintilă. Activitățile pentru copii au fost organizate la sfârșitul lunii martie. Mai întâi, aceștia au participat la Sfânta Liturghie oficaită în Biserica „Sfântul Nicolae” din orașul Cisnădie la sărbătoarea Bunei Vestiri. După ce au fost împărtășiți, elevii au primit dulciuri din partea parohiilor, iar a doua zi, pe 26 martie, au vizitat Grădina Zoologică din Dumbrava Sibiului și au beneficiat de un program sportiv la sala de fitness „Global Gym” din Sibiu.

Pe 27 martie a avut loc o excursie în Țara Oltului cu aceiași elevi și s-au vizitat Schitul Ostrov, Salina de la Ocnele Mari, parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, mănăstirile Cozia și Turnu. La trapeza Mănăstirii Turnu elevii au fost așteptați cu mâncare caldă.

copii biserica 3

copii biserica 2

Pe 28 martie elevii clasei a VII-a A și elevii clasei a VIII-a A din cadrul liceului amintit au fost duși în excursie la București, unde au petrecut o zi de vis în complexul acvatic de lux „Therme”. Grupul de 60 elevi s-a bucurat de bazinele de înot, topoganele acvatice, bazinele cu hidromasaj. Acolo au primit o masă caldă și desert (Sursa).

copii biserica

„Principalul obiectiv al acestei activități este de a veni în sprijinul elevilor, de a le da acestor copii dreptul de a avea o copilărie cât mai normală, și cu teme și cu joc, cu o atmosferă caldă și primitoare. Prin aceste activități s-a încercat să se implementeze copiilor ideea de a împlini în viață conceptul trup-minte-suflet sănătos”, a spus pr. Laurențiu Broscățeanu.
 

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus